Standard in tegenaanval omtrent mogelijke uitsluiting

Standard in tegenaanval omtrent mogelijke uitsluiting
Foto: © SC

Standard zou - als het niet meewerkt aan een verzoeningspoging met OHL - eventueel uit de Pro League kunnen worden uitgesloten. De Luikenaars hebben een reactie gegeven via de website van de club.

Vooraleerst wil Standard even duidelijk stellen dat het artikel 7 van de statuten waar OH leuven mee schermt niet van toepassing is op dit soort feiten en dat er op basis van dat artikel dus geen sprake kan zijn van een uitsluiting uit de Pro League of een ontzegging aan tv-gelden.

Het reglement van een vzw (de Pro League) is bovendien ondergeschikt aan de wet, stipuleren de Rouches. Bovendien "kan men niet verwachten dat sommige clubs dure topspelers naar deze competitie halen om het niveau er van te verhogen, als zo een speler moedwillig van het veld wordt geschopt en daar geen noemenswaardig nadeel aan vast hangt."

Niet meteen een openlijke poging tot verzoening, benieuwd of Standard volgende week effectief ingaat op een mogelijke verzoeningspoging vanuit de Pro League of dat de situatie op de spits wordt gedreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties