Antwerp-doelman duidelijk: "Ik vervang Bjorn Sengier niet"
Redactie
| 29 reacties
Antwerp-doelman duidelijk: "Ik vervang Bjorn Sengier niet"

Antwerp FC stelde vanmiddag Joost Terol voor aan de verzamelde persjongens. De doelman sprak meteen ambitieuze taal. "Deze club moet zo snel mogelijk naar het hoogste niveau stijgen."

Cédric De Volder in Antwerpen

De fans van Antwerp FC kunnen morgen kennis maken met Joost Terol. De boomlange Nederlander tekende een contract tot het einde van het seizoen op de Bosuil en is meteen speelgerechtigd voor de topper tegen Moeskroen-Péruwelz. Kan de voormalige goalie van onder meer FC Utrecht, De Graafschap en Paphos FC Bjorn Sengier doen vergeten?

"Ik vervang Sengier helemaal niet", legt de Nederlander uit. "Ik heb geen zaak met het verleden, hé. Ik denk dat het vooral moeilijk was voor de huidige doelman om hem te doen vergeten. Of ik ook zo'n leidersfiguur ben? Ik laat me meestal vanaf de eerste training gelden." (lacht)

"Matchritme? Een doelman heeft maar twee goede reddingen nodig"

Terol kwam de voorbije maanden niet verder dan het trainingsveld. "De Graafschap kampte met financiële problemen en de zware contracten werden niet verlengd", legt de doelman uit. "Maar ik heb mijn conditie onderhouden met de keeperstrainer van FC Utrecht. Of ik schrik heb van het gebrek aan matchritme? Een doelman heeft maar twee goede reddingen nodig, hoor."

"De voorbije maanden kwamen er een pak aanbiedingen uit Bulgarije, Roemenië en contreien", besluit Terol. "Maar ik wil mijn gezin zo'n verhuis niet aandoen. Wat ik van The Great Old vind? Wie kent Antwerp niet, hé. Maar ik schrok er eerlijk gezegd van toen ik hoorde dat de club al tien jaar in de tweede klasse voetbalt. We moeten zo snel mogelijk naar het hoogste niveau stijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties