Hasselbaink tevreden met aanwinsten: "Ik merk honger bij die jongens"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Hasselbaink tevreden met aanwinsten: "Ik merk honger bij die jongens"
Foto: © SC

Antwerp FC wil in 2014 een gooi doen naar de promotie. De oudste club van België trok in het tussenseizoen alvast enkele versterkingen aan. "Die jongens komen stuk voor stuk om onze basiself te versterken", is Jimmy Floyd Hasselbaink duidelijk.

Cédric De Volder in Antwerpen

Antwerp FC begint 2014 met een aartsmoeilijk tweeluik. The Great Old neemt het immers op tegen Moeskroen-Péruwelz en KAS Eupen. Ook Jimmy Floyd Hasselbaink beseft dat er geen tijd meer is om verstoppertje te spelen. De roodhemden trokken tijdens deze wintermercato dan ook al drie versterkingen aan.

"Ik ben enorm tevreden met onze nieuwe krachten", vertelt de Nederlandse oefenmeester. "Het is natuurlijk de integratie afwachten, maar ik verwacht dat die jongens stuk voor stuk onze basiself zullen versterken. Of ze morgen al aan de aftrap zullen staan? Ja, maar we wachten nog op de bevestiging van de bondsinstanties."

"Nieuwe jongens zullen aan de aftrap staan"

"Het ontbrak Antwerp de voorbije maanden bij momenten aan kracht en snelheid", gaat Hasselbaink verder. "In dat opzicht is Alassane També een echte meerwaarde. Maar ook Mathieu Manset heeft de snelheid om de rivaliserende verdedigers het nakijken te geven. Bovendien merk ik de honger bij die jongens. Ze willen echt voor Antwerp voetballen."

The Great Old trok ook een doelman aan. Joost Terol is de man die Bjorn Sengier moet doen vergeten. Maar heeft Hasselbaink geen schrik voor het gebrek aan matchritme bij die jongens? "In dat opzicht neem je altijd een risico. Maar wanneer moet ik ze dan wel brengen? Er zijn nog slechts veertien wedstrijden te spelen."

"Als je me in een snoepwinkel zet, zal ik snoepen"

Op die manier lijkt het huiswerk van Antwerp afgewerkt. Of wil The Great Old nog een poging doen om Kevin Koffi los te weken bij Boussu Dour? "Het is gevaarlijk om te veel veranderingen door te voeren", blijft de Nederlander op de vlakte. "Maar als je me in een snoepwinkel zet, zal ik snoep eten." (lacht)

Voetbalkrant.com maakte ook meteen kennis met de aanwinsten van Antwerp FC. Wil je weten wat de nieuwe jongens te zeggen hadden? We laten het je vandaag en morgen weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties