FUTSAL: Futsal Châtelineau voorgesteld

FUTSAL: Futsal Châtelineau voorgesteld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België maakt zich stilaan op voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Onze nationale ploeg neemt het dan op tegen enkele toplanden. Maar hoe is het met het niveau van de sport gesteld in onze land?

Door Koen Donvil

Het Antwerpse Sportpaleis vormt eind januari het decor voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Ook onze nationale ploeg wordt vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Maar wat stelt de sport voor in België? Reden genoeg voor de redactie van Voetbalkrant.com om de Belgische eersteklassers voor te stellen. Vandaag: Futsal Châtelineau

Voorstelling team

Châtelineau is een topper in het futsalgebeuren. De club staat momenteel op de tweede plaats in het klassement en verloor dit seizoen nog maar twee keer. Het volgt op 7 punten van leider FT Antwerpen, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Clubkleuren: blauw/wit/zwart
Thuiszaal: Complexe Sportif Place Wilson
Voorzitter: Aldo Troiani

Doelmannen:

Joevin Durot, Jerome Baldan

Spelers:

André Vanderlei, Karim Chaïbaï, Wilson "Liliu" Pires de Carvalho, Dujacquier Valentin, Ouguzhan Arslan, Leonardo Carello Aleixo, Nicolas Trussart, Sebastien Deswijsen, Emre Arslan, Omar Rahou, Lucio Rosa Lima

Filosofie

De doelstelling van Futsal Châtelineau is duidelijk: kampioen worden. Met Chaïbaï, Rosa Lima, Vanderlei, Dujacquier, Deswijsen en Rahou telt het ook 6 internationals. Châtelineau is in ons land een echte topclub die vooral de laatste jaren de strijd aangaat met Antwerpen.

Palmares

Drie seizoenen geleden won Futsal Châtelineau (toen nog met het prefix A&M) voor het eerst de titel. Daardoor mocht het het jaar nadien ook deelnemen aan de UEFA Futsal Cup. Het haalde zelfs de tweede ronde en schaarde zich zo bij de 16 beste futsalclubs van Europa. De vele wedstrijden eisten hun tol en door heel wat geblesseerden moesten de Henegouwers de titel dat jaar aan FT Antwerpen laten. Châtelineau pakte wel de beker. Afgelopen seizoen was het dubbel prijs: de club legde zowel beslag op het kampioenschap als op de beker, en bekroonde daarmee een topseizoen.

Topper

De toppers van deze topclub zijn zeker Karim Chaïbaï en Omar Rahou, beiden international. Chaïbaï heeft een serieuze staat van dienst voor de nationale ploeg. Van de huidige selectie heeft hij de meeste caps, namelijk 88. Omar Rahou (foto onder) is eveneens een goudhaantje. Momenteel is hij topschutter in de competitie met 20 goals, al moet hij die titel wel delen met Mohamed Attaibi van FT Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties