Ovono: "Ik zag de ganse wereld"

Koen Donvil
| 2 reacties
Ovono: "Ik zag de ganse wereld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel Oostende rekent vanavond op Didier Ovono. De ervaring van de Gabonese doelman moet KVO vandaag helpen een ticket voor de halve finales in de Beker van België af te dwingen. En ervaring heeft de 30-jarige sluitpost.

Het Nieuwsblad zocht Ovono op en wou wel eens weten waar de doelman zoal overal gezeten heeft. "Ik begon in Spanje waar keeperstrainers me de kneepjes van het vak leerde. Daar kreeg ik de raad een club te zoeken waar technisch voetbal primeerde."

"Speelde voor 80.000 toeschouwers"

"Ik trok naar Alianza FC in El Salvador. Een geweldige ervaring, moet ik zeggen. Elke week zaten de tribunes al uren voor de aftrap afgeladen vol. Weet je dat we gemiddeld voor zo'n 80.000 supporters speelden?"

Na een tussenstop in Portugal bij Paços de Ferreira zette Ovono zijn wereldreis verder in Georgië, waar hij uitkwam voor Dinamo Tbilisi. "Een topteam in eigen land. We wonnen de titel, de beker, de supercup en speelden bovendien ei zo na in de Champions League. In Georgië merkte ik bovendien hoe mijn mentaliteit wijzigde. Ik werkte niet langer om beter te worden, ik werkte voortaan om te winnen."
 

"Frankrijk werd geen succes"


Nadien kreeg de international de kans om aan de slag te gaan in de Franse Ligue 1 bij Le Mans. "We zakten meteen en de club moest saneren." Ovono verhuisde naar Sochaux, maar ook dat werd geen succes.
 
Ovono ging terug naar zijn land om de teleurstelling door te spoelen, tot hij bericht kreeg van zijn manager. "Hij had met KV Oostende een leuk, nieuw project voor mij. Ik belde met sportief manager Luc Devroe, kwam testen en kreeg een contract. Het geluk was kennelijk opnieuw aan mijn zijde. Ik voel me hier thuis", aldus Ovono.


 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties