Twente komt na winst naast leidersduo

Caroline Tonnelier

FC Twente opende vanavond de speeldag in de Nederlandse Eredivisie. In de derby tegen Heracles Almelo hield de ploeg uit Enschede de drie punten thuis, waardoor we voorlopig drie leiders hebben bij onze noorderburen. Twente komt immers op gelijke hoogte van Vitesse en Ajax.

Halfweg de eerste helft bracht Quincy Promes, die terugkeerde na een knieblessure, de thuisploeg op voorsprong. Ondanks enkele kansen op een tweede doelpunt bleef het bij 1-0 aan de rust.

Na de pauze kon Castaignos de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelen en na de uitsluiting van Veldmate zag het er hopeloos uit voor Heracles. Verrassend genoeg kwamen de bezoekers na een knappe actie van Uth toch nog terug tot 2-1. Uiteindelijk haalde Tadic in de slotfase vanop de strafschopstip de spanning opnieuw uit de wedstrijd.