AZ wint makkelijk, Vitesse nipt

Diederik Geypen
| 4 reacties

AZ heeft een klinkende thuiszege geboekt tegen NAC Breda. Co-leider Vitesse kon op bezoek bij PEC Zwolle pas in het slot puntenverlies verijdelen.

De mannen van Dick Advocaat konden de tweede seizoenshelft niet beter beginnen. Een snedig AZ, voor het eerst zonder onze landgenoot Maarten Martens, kwam in minuut 23 op voorsprong via Berghuis. Net voor de koffie verdubbelde Johannson de score.

Ook na de pauze ging AZ door op haar elan. Twintig minuten voor tijd schoof Berghuis na een voorzet-schot van Beerens zijn tweede van de avond binnen. AZ rukt door deze zege op naar een voorlopige zevende plaats.

PEC Zwolle - Vitesse 1-2

Co-leider Vitesse kreeg het knap lastig op het veld van PEC Zwolle. De wedstrijd kon nochtans niet beter beginnen voor de ploeg uit Arnhem. In minuut 3 zette de Ghanees Atsu de 0-1 op het bord. De vreugde was van korte duur want nog voor het kwartier bracht Guyon Fernandez de bordjes weer in evenwicht. Pas in het slot kon Patrick van Aanholt de zege veiligstellen voor Vitesse.

RKC Waalwijk – FC Groningen 1-1

Op bezoek bij RKC Waalwijk kwam de zesde in de stand na een half uur spelen 0-1 voor. Michael De Leeuw tekende voor het doelpunt op assist van Hans Hateboer. Diezelfde Hateboer kwam in minuut 69 minder fraai in beeld. Met een rood karton onder neus werd hij door scheidsrechter Dennis Higler van het veld gestuurd. In de laatste twintig minuten hield FC Groningen met tien man stand.