Reactie "Tegen mijn voet spelen op die rechtsachter, maar wel een uitdaging"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
"Tegen mijn voet spelen op die rechtsachter, maar wel een uitdaging"
Foto: © SC

Cercle Brugge kon gisteren geen vuist maken tegen Sporting Lokeren. Zowat het meest opvallende feit bij Cercle was de 'position switch' van Kristof D'Haene. Hij moest gisteren namelijk zijn getrouwe linkerflank verlaten en op de rechtsachter plaats vatten, niet eenvoudig voor een linksvoetige.

Door de schorsing van Hans Cornelis en de blessure van Frederik Boi zette de trainer Kristof D’Haene zaterdagavond dus op de rechtsback. Was het de eerste keer dat je daar stond? “Ik heb daar ooit bij de beloften van Club gespeeld, maar dat was het (lacht). Het is tegen mijn voet natuurlijk, maar goed, het is ook elke keer een nieuwe uitdaging.”
Het is inderdaad niet de eerste keer dat je van je favoriete linkerflank wordt gehaald. “Nee, ik heb al links, rechts en in het midden gestaan. Maar zoals gezegd, het is telkens een challenge.”

D’Haene had vrijdag op training last van de lies maar ondervond er tijdens de wedstrijd geen hinder meer van. Goed neiuws, al kon ook hij er niet voor zorgen dat Cercle punten pakte tegen Lokeren. “De 0-3 is wat overdreven, vind ik, maar op de overwinning hadden we zeker geen aanspraak kunnen maken. We ontbraken scherpte voor doel, en ook het geloof en de overtuiging waren er niet,” gaf hij achteraf toe.

Enkele ploegen die in de rangschikking bij Cercle in de buurt staan, pakten zaterdag wel punten. Charleroi springt over de Vereniging en ook Lierse loopt wat in na een gelijkspel tegen Club Brugge. “Ja, er komen er weer een paar dichter. We moeten vol aan de bak en niet denken dat het al binnen is,” waarschuwde Kristof D’Haene.  “Druk is er momenteel nog niet, althans ik voel het zo niet. Al kunnen we volgende week tegen Charleroi toch best iets halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties