Interview Genk-supporters gaan door met acties: "Iedereen probeert zijn hachje te redden"

Genk-supporters gaan door met acties: "Iedereen probeert zijn hachje te redden"
Foto: © SC

Met lede ogen zien de supporters van Racing Genk hun ploeg afzakken en nu moet er zelfs gevreesd worden voor play-off I. De fans plannen acties, maar viseren daarbij niemand in het bijzonder.

Door Johan Walckiers

"Wat er juist moet gebeuren, weten wij ook niet, maar dat er iets moet gebeuren, is duidelijk", aldus Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging van de Limburgers. "Elke supporter is er van aangedaan. Een ploeg die eerder in de competitie zeventien wedstrijden zonder nederlaag optekende en nu ineens geen match meer kan winnen... Hoe kan dat?"

"Been buiten? Ik denk niet dat ze in vijf dagen van gedachten veranderd zijn"

Dat Mario Been zijn conclusies moet trekken, wil Claessens echter niet gezegd hebben. "De pers speelt daar ook een rolletje in. Ik zag gisteren ook Stadion en er gaan geruchten dat er vorige week al met iemand anders gesproken is. Ik heb ook mijn contacten binnen de muren van de club en daar ontkennen ze dat formeel. En ik geloof niet dat ze daarover gaan liegen. Amper een week geleden zou het niet aan Been gelegen hebben, maar nu wel ineens. Ik denk niet dat ze in vijf dagen van gedachten veranderd zijn", vermoedt Claessens.

De supporters willen hun ongenoegen wel laten blijken. Tegen Zulte Waregem kwamen de fans al twaalf minuten later naar binnen en zwegen ze hun ploeg dood tijdens de match. "En ook tegen Gent hebben we acties gepland. Welke? Dat communiceren we pas de dag van de match, maar we zullen iets doen. Dat is niet gericht tegen iemand in het bijzonder, maar naar heel de club. De ene denkt dat het aan Mario Been ligt, anderen verwijten Degraen of Jacob. Wij willen gewoon weer zien dat de spelers respect tonen naar de supporters die hen in goede en kwade dagen steunen. En resultaten!"

"Iedereen probeert zijn hachje te redden"

Een pasklare oplossing ligt er echter niet klaar. "Dat is ook niet aan ons. De spelers zijn dezelfde die in het begin van het seizoen wel matchen wonnen. Zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Net als het bestuur en de trainer. Als je ziet dat er spelers kritiek beginnen geven op elkaar en de trainer, dan weet je dat het fout zit. En onze trainer zal ook wel de druk voelen. Als ze dat beginnen ventileren in de pers is dat niet fijn. Iedereen probeert zijn eigen hachje te redden door de schuld bij iemand anders te leggen", vindt Claessens nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties