Ribéry blijft mokken na mislopen Gouden Bal

Caroline Tonnelier
| 28 reacties
Ribéry blijft mokken na mislopen Gouden Bal
Foto: © SC

Franck Ribéry heeft zijn derde plaats in de verkiezing van de Gouden Bal nog altijd niet verteerd. Hij blijft erbij dat hij de verdiende winnaar was geweest en haalt uit naar de organisatie van de stemming.

In gesprek met Abendzeitung steekt de Fransman zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Ik heb alles gewonnen wat ik kon winnen. Ronaldo heeft niets gewonnen. Ik ben niet triest dat ik de prijs niet gewonnen heb, maar het doet wel pijn. Het was duidelijk dat Ronaldo zou gaan winnen. De deadline voor de stemmen werd met twee weken verlengd, dat was nog nooit gebeurd. Het ging niet over voetbal, dit was een politieke beslissing.”

Ribéry was het ook niet eens met de samenstelling van het FIFPro Wereldelftal van het jaar. Daarin ontbraken volgens de international enkele ploegmakkers. “Er zitten maar drie spelers van Bayern in, dat is waanzin. Müller verdient het om erbij te zijn, en ook Alaba, Schweinsteiger en Robben. We hebben vijf prijzen gewonnen en geschiedenis geschreven. En dan is er nog de afwezigheid van spelers van Borussia Dortmund. Waar zijn Götze en Lewandowski?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties