Andres Iniesta: van El Blanquito tot El Ilusionista

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Andres Iniesta: van El Blanquito tot El Ilusionista
Foto: © SC

Andres Iniesta werd onlangs verkozen tot 'Spelverdeler van 2013'. De bescheiden Catalaan groeide de voorbije jaren echter uit tot één van de beste - en meest onderschatte - voetballers van onze planeet.

Door Cédric De Volder

Nou Camp draagt Andres Iniesta op handen. De 29-jarige Catalaan - die onlangs een nieuw vijfjarig contract ondertekende bij FC Barcelona - is tot op heden één van de meest onderschatte voetballers op aarde. De Gouden Bal ging naar Cristiano Ronaldo, maar El Blanquito werd geroemd als 'Beste Spelverdeler'. En die stelling hoeft eigenlijk geen extra uitleg.

Iniesta won de verkiezing - georganiseerd door statistiekenbureau IFFHS - met een straatlengte voorsprong op Mesut Özil. Bovendien volgt hij daarmee zichzelf op als laureaat. De verkiezing baseert zich niet louter op doelpunten en assists, maar vooral op het godenspelletje zelf.

El Ilusionista is dan ook bij quasi elk doelpunt van Barça - als hij op het veld staat tenminste - betrokken. De actie vertrekt, passeert of eindigt bij de 92-voudig Spaans international. Lionel Messi en Neymar zijn dan wel de sterren van Barça, maar Iniesta is in de schaduw minstens even belangrijk. Nog niet overtuigd? Iniesta is ook elk seizoen goed voor enkele rozen en een veelvoud aan assists.

En zijn spel legt Iniesta dan ook geen windeieren. De middenvelder won Spaanse - en Europese titels met FC Barcelona. De Copa del Rey is hem al lang geen vreemde meer en zelfs de WK's en EK's waren niet veilig voor Iniesta. Een tip? Stuur die Gouden Bal volgend jaar nog maar eens naar Catalonië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties