Schalke duwt Hamburg dieper in de put

Leander Mespreuve
| 0 reacties
Schalke duwt Hamburg dieper in de put
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de achttiende speeldag in de Bundesliga stonden Hamburg en Schalke in de vooravond lijnrecht tegenover elkaar. Een efficiënt Schalke omzeilde de klip zonder al te veel problemen: 0-3.

Het was voor beide ploegen een belangrijk duel. De thuisploeg heeft dringend punten nodig om niet verder weg te zakken, terwijl Schalke na een desastreus seizoensbegin aan de terugweg timmert.

Op het halfuur bracht Klaas-Jan Huntelaar op aangeven van Farfan de bezoekers op voorsprong. Het was het vijftigste doelpunt van Huntelaar in de Bundesliga, de eerste na zijn lange blessure. Kort na rust besliste Schalke de wedstrijd. Dit keer was Farfan de afwerker van dienst. Nog voor het uur stond de 0-3 op het bord dankzij Meyer, waardoor de wedstrijd in een definitieve plooi lag.

Hamburg kon alweer geen vuist maken en ging kansloos onderuit. Dankzij de zege springt Schalke over Hertha en Wolfsburg naar een vijfde plaats. Voor Hamburg ziet de situatie er almaar slechter uit. De ploeg van Van Marwijk blijft door deze nederlaag in acuut degradatiegevaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties