Reactie Ryan: "Jammer dat we geen eerlijke kans kregen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 95 reacties
Ryan: "Jammer dat we geen eerlijke kans kregen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge moest gisteren met lede ogen aanzien hoe twee tegenstrijdige doelpunten ervoor zorgden dat RSC Anderlecht met de drie punten ging lopen. "Al wil ik eerst de beelden nog eens goed bestuderen", aldus Mathew Ryan.

Cédric De Volder in Anderlecht

De nieuwe buitenspelregel zorgde de voorbije maanden voor heel wat commotie. Ook gisteren in het Astridpark was het opnieuw prijs. Beide doelpunten van RSC Anderlecht zorgden immers voor discussie. Ook Mathew Ryan zat na afloop met een pak vragen.

"Bij het eerste doelpunt staat Guillaume Gillet in buitenspelpositie", aldus de Australische goalie. "Die 1-0 valt dan nog eens vlak voor de rust. Een slechter moment is er bijna niet om op achterstand te komen, hé."

"Kreeg de kans niet om te reageren op schot"

Ook bij het tweede doelpunt staan een pak vraagtekens. Fabrice N'Sakala trapt het leer binnen, maar Aleksandar Mitrovic blokkeerde de actieradius van Ryan. "Ik kreeg daardoor helemaal de kans niet om te reageren op dat schot. Het is jammer dat we geen eerlijke kans kregen door die fases."

Nochtans was het spel van Club allesbehalve om naar huis te schrijven. "En dat is toch wel de verdienste van Anderlecht", geeft Ryan toe. "Het is altijd moeilijk om buitenshuis te voetballen bij je grootste rivaal. De kloof met Standard? In dit competitiesysteem ligt alles nog open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties