Interview Vermijl: "Sir Alex kwam elke ochtend een praatje maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vermijl: "Sir Alex kwam elke ochtend een praatje maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het buitenland voetballen een pak Belgen die in de schaduw van Vincent Kompany en Thibaut Courtois aan hun weg timmeren. Voetbalkrant.com zocht Marnick Vermijl op. Hoe gaat het met de verdediger van Manchester United?

Door Cédric De Volder

Marnick Vermijl is één van de Belgische talenten die op jonge leeftijd het Kanaal overstak. De verdediger wordt momenteel door Manchester United uitgeleend aan NEC. Voetbalkrant.com sprak met de 22-jarige Limburger over zichzelf, the Red Devils en het leven in Nijmegen. Via DEZE LINK kan je het zijn persoonlijke visie nog eens teruglezen. Vandaag gaan we met de verdediger op reis richting Old Trafford.

Marnick, je verliet de jeugdopleiding van Standard voor een avontuur bij Manchester United. Wat gaat er door je heen als je arriveerde op Old Trafford.

"Op zo'n moment denk je eigenlijk niet helder na. 'Wauw' was het enige dat door mijn gedachten flitste. Old Trafford is dan ook niet het eerste het beste stadion, hé. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Opeens sta je als 18-jarige tussen wereldsterren die je enkele weken voordien nog op televisie aan het werk zag."

Je werd naar United gehaald door Sir Alex Ferguson. Hoe was je contact met die levende legende?

"Alle verhalen over Sir Alex kloppen, hoor. Die man kent elke speler van United bij naam en staat echt middenin zijn groep. Elke morgen kwam hij een praatje maken. Hij was bovendien één van de redenen waarom ik voor the Red Devils heb gekozen. Al was United op dat moment ook misschien wel hét beste team ter wereld."

Is er een groot contrast met David Moyes, de huidige coach?

"Ik heb hem eigenlijk nog nooit gesproken. Er kwamen dit seizoen al vier of vijf verschillende mensen naar mijn wedstrijden kijken, maar zelf heb ik hem nog niet ontmoet."

De Schot heeft wellicht andere dingen aan zijn hoofd. Het gaat niet zo goed met United, hé.

"Maar dat zal allemaal wel op zijn pootjes terecht komen. Daar ben ik zeker van! Het is geen cadeau om in de voetsporen van Sir Alex te treden. (lacht) Bovendien kampt United al een volledig seizoen met een volgepropte ziekenboeg. Wat als Robin van Persie er de ganse tijd zou bij geweest zijn?"

Terug naar je tijd tussen de toppers van Manchester United. Wie is de grootste ster waarmee je ooit op een veld hebt gestaan?

"Ik trainde tussen jongens als van Persie en Wayne Rooney, maar toch ga ik voor Paul Scholes kiezen. Hij is echt een voorbeeld voor elk talentje dat op de club rondloopt. Hij heeft zelf carrière gemaakt van bij de jeugd en dat zorgt voor een ongelooflijk respect. Dat geldt bovendien ook voor Ryan Giggs."

Misschien treed je wel in hun voetsporen?

"De eerste stap was naar United trekken. Hopelijk is er doorbreken in het eerste elftal de tweede stap, hé. (knipoogt) Maar ik ga geen spijt hebben als het niet lukt. Ik heb er immers alles aan gedaan. Maar ik voel alvast het vertrouwen van hun kant. Aan het begin van dit seizoen kreeg ik tenslotte een contractverlenging voor twee extra jaargangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties