Rennes maakt einde aan reeks Lyon

Caroline Tonnelier

Olympique Lyon had in 2014 nog niet verloren, maar daar kwam vandaag tegen Rennes een einde aan. Rennes haalde het in eigen huis met 2-0.

Na een mooie reeks overwinningen was Lyon opgerukt naar de zesde plaats en tegen Rennes wilde het team van Garde graag voortbouwen aan die reeks. Halfweg de eerste helft was het echter de thuisploeg die de score opende. Op een corner vond verdediger Hountondji de weg naar de netten.

Kort voor de pauze kreeg Lyon een nieuwe klap te verwerken. Alessandrini werd immers met rood van het veld gestuurd, waardoor de bezoekers nog meer dan een helft met tien verder moesten. Rennes profiteerde in de tweede helft toen Toivonen de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. Het rukt daarmee op richting middenmoot, terwijl Lyon zesde blijft.