Reactie De fauw terug op zijn stek: "Al heel blij opnieuw te spelen"

De fauw terug op zijn stek: "Al heel blij opnieuw te spelen"
Foto: © SC

Goed nieuws voor menig Essevee-fan: Davy De fauw is terug na zijn hamstringblessure. In de tweede helft dweilde hij als vanouds de rechterflank af en zorgde voor aanvallende impulsen. "Ik ben al blij dat ik terug op het veld sta", aldus een gelukkige rechtsachter.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Het deed echt deugd terug op het veld te staan en terug bij de groep en de jongens te horen”, aldus de kapitein. “Met een hamstringblessure is het altijd opletten. Ik was vier-vijf weken buiten strijd, maar wou niet forceren. Ik ben blij dat ik terug pijnvrij kan trainen en spelen.”

De fauw moest zijn vertrouwde kapiteinsband enkele minuten na zijn invalbeurt terug afstaan. “Op het wedstrijdblad moet de tweede kapitein aangeduid zijn en dat was niet zo, dus wees de ref mij daarop. Ach, het is geen probleem. Ik zei tijdens de rust al dat Thorgan hem mocht blijven dragen, maar hij wou hem per se terug geven.”

Vooral naar de belangrijke bekermatch van woensdag toe was het goed dat De fauw 45 minuten kon maken tegen Lokeren: “Het pakte wel wat op de adem, maar het was de bedoeling om minuten te maken naar woensdag toe.”

“Play-off I komt dichterbij”

De puntendeling was al bij al billijk en de aanvoerder zag ook lichtpunten in het gelijkspel: “We staan nog steeds 12 punten voor op de zevende plek. Met nog zes matchen te gaan komt play-off I dichterbij. We staan ook nog maar twee puntjes achter de tweede plek, al moeten we nog niet te veel gaan rekenen.”

“Dat we tegen een sterke ploeg als Lokeren een achterstand kunnen goedmaken is ook goed voor het vertrouwen. Of op achterstand komen stilaan een pijnpunt is? Zolang we het goedmaken niet”, lachte De fauw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties