Mexicaan blijft bij principe: "Ik wil niet mee naar WK"

Nicola Cantoro
| 3 reacties
Mexicaan blijft bij principe: "Ik wil niet mee naar WK"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Mexicaan Carlos Vela heeft voor velen onder ons een onbegrijpelijke beslissing genomen. De aanvaller wil uit principe niet mee naar het WK. 'Vela heeft laten weten dat hij er emotioneel en mentaal niet klaar voor is', luidde de verklaring van de Mexicaanse bond.

De Mexicaanse voetbalbond trachtte de aanvaller van Real Sociedad opnieuw bij de selectie te halen met het oog op het WK, maar door een dispuut in het verleden ging Carlos Vela niet op die vraag in. De Mexicaan scoorde dit seizoen al 14 keer voor zijn Spaanse ploeg. Mexico zou de aanvaller er graag bij gehad hebben op het WK waar het uitkomt tegen Brazilië, Kroatië en Kameroen.

De 24-jarige Vela speelde in 2011 zijn laatste interland naar aanleiding van een hoog opgelopen conflict dat stamt uit het najaar van 2010. Vela organiseerde toen met ploeggenoot Efraín Juárez een feest voor het nationale elftal en het tweetal werd daar met een schorsing voor zes maanden hard voor gestraft. Kort na het uitzitten van zijn verbanning, deelde de in zijn trots gekrenkte Vela mee te stoppen met interlandvoetbal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties