"Anderlecht doet goede zaak met Vargas"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 43 reacties
"Anderlecht doet goede zaak met Vargas"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht wil het contract van Ronald Vargas verlengen. De Venezolaan lag de voorbije seizoenen vooral in de lappenmand, maar toonde de laatste weken opnieuw enkele flitsen van zijn klasse.

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht nam Ronald Vargas in 2011 over van Club Brugge. De Venezolaan kampte om dat moment met een hevige knieblessure, maar de landskampioen hoopte een serieuze slag te hebben geslaan met de transfer. Anno 2014 beleefde paars-wit nog niet al te veel plezier aan Vargas. De middenvelder sukkelde van het ene kwaaltje in het andere.

"Bij Club Brugge zijn meerwaarde bewezen"

Toch liet de 15-voudig international de voorbije weken opnieuw flitsen van zijn klasse zien. Enig probleem: het contract van Vargas loopt aan het einde van het seizoen af. Het Astridpark toonde zich meermaals verdeeld in de meningen over Vargas, maar wellicht komt er alsnog een verlenging van zijn overeenkomst.

"En dat vind ik een logische keuze", aldus Gille Van Binst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Vargas toonde destijds bij Club Brugge dat hij een enorme meerwaarde kan zijn voor een Belgisch team. De middenvelder was dan wel een lange tijd geblesseerd, maar dat talent is niet verdwenen."

"Mokerslagen zijn niet te onderschatten"

"Bovendien kan Anderlecht momenteel wel een creatief brein gebruiken", gaat de voormalige flankverdediger van paars-wit verder. "Vargas weet altijd wat hij moet doen als hij de bal heeft. Die jongen is een plezier om naar te kijken."

Nochtans vrezen een pak voetballiefhebbers dat de Venezolaan nooit meer zijn oude niveau zal halen. "En wie is daar zo zeker van?", besluit Van Binst. "Vargas heeft enorme mokerslagen geïncasseerd en dat mag je niet onderschatten. Schrijf maar op: Anderlecht doet een goede zaak met die contractverlenging voor Vargas."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties