"Het verstand zegt Batshuayi, maar het hart kiest Vossen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 54 reacties
"Het verstand zegt Batshuayi, maar het hart kiest Vossen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots moet binnenkort knopen doorhakken met het oog op de WK-selectie van de Rode Duivels. Vooral in de aanval wordt het een lastige dobber. Kiest de selectieheer voor Jelle Vossen, Michy Batshuayi of komt er nog een wit konijn uit een of andere hoed?

Door Cédric De Volder en Johan Walckiers

Romelu Lukaku en Christian Benteke lijken al zeker van hun plaats in de WK-selectie van de Rode Duivels. Nochtans liggen er drie vliegtuigticketjes klaar voor Belgische aanvallers richting Brazilië. Voetbalkrant.com vroeg aan Georges Leekens en Gille Van Binst aan wie zij dat vodje papier rouden overhandigen.

"Het is sowieso te riskant om met amper twee aanvallers naar het WK te reizen", steeks Leekens van wal. "Wilmots heeft echter het voordeel dat de groep al grotendeels gevormd is. En dan is het enkel goed dat er nieuwe jongens op de deur kloppen. Ik zou bovendien ook Thorgan Hazard en Junior Malanda nog niet afschrijven."

Een pak criticasters willen echter niet dat Michy Batshuayi deel uitmaakt van de selectie voor het WK. In het verleden maakte de aanvaller het immers al te bont bij Jong België. "Zo'n zaken moet je na verloop van tijd opzij kunnen schuiven", rookt Leekens de vredespijp. "Bovendien is de komst van zo'n jongen geen slechte zaak voor de groep. De andere jongens moeten ook scherp gehouden worden." (knipoogt)

"Mijn verstand zegt me ook om voor Batshuayi te kiezen", vult Van Binst aan. "Puur cijfermatig is het onmogelijk om nog over de aanvaller van de Rouches te kijken. "Al is de Belgische competitie in mijn ogen geen maatstaf in vergelijking met het wereldtoneel."

Toch is de voormalige flankverdediger van RSC Anderlecht, Club Brugge en Toulouse FC niet overtuigd van zijn eigen woorden. "Mijn hart zegt dan weer dat Jelle Vossen de ideale kandidaat is", lacht Van Binst. "Met Jelle heb je geen miserie en een garantie op doelpunten. Die jongen zal al blij zijn als hij op de bank mag zitten. Batshuayi daarentegen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties