Levante klopt Almeria met het kleinste verschil

Jordy Ferket

Levante UD heeft UD Almeria verslagen met 1-0. Een belangrijke overwinning voor de ploeg. Door de zege blijft Levante voor de rechtstreekse concurrent. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu zeven punten.

Het was een mooie match voor de toeschouwers. Het spel ging goed op en neer en aan kansen was er geen gebrek. In het begin kreeg Almeria UD vooral kansen. Maar onder andere Jonathan Zongo slaagde er niet in om de bezoekers op voorsprong te brengen.

Ook Levante kreeg enkele mogelijkheden. Maar David Barral en Papakouli Diop slaagden er niet in de Almeria-doelman te verschalken. Zo gingen beide ploegen dan ook rusten met een brilscore.

In de tweede helft kon geen enkele ploeg het spel echt maken. Toch waren de bezoekers van Almeria nog dicht bij een doelpunt. Na een fraaie slalom raakte Aleix Vidal het doelhout. En de ploeg kreeg nog enkel kansen, maar scoren zat er niet in.

Het was David Barral die thuisploeg Levante dertig minuten voor het einde de drie punten schonk. Hij pakte een voorzet vanop de rechterkant onmiddellijk op de voet en de bal verdween mooi in de rechterbovenhoek. Prachtig en belangrijk doelpunt voor zijn ploeg.

Levante staat nu zevende in de stand en Almeria amper veertiende. Maar het verschil tussen beide ploegen is na deze wedstrijd slechts zeven punten.