Jeurissen: "Boucaut mogelijk tijdje niet inzetten op Lokeren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 34 reacties
Jeurissen: "Boucaut mogelijk tijdje niet inzetten op Lokeren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op Daknam is men allesbehalve te spreken over de penalty die AA Gent toegekend kreeg in de wedstrijd tegen Sporting Lokeren. De Waaslanders zouden scheidsrechter Boucaut in de nabije toekomst liefst geen match van hen meer zien leiden.

Maar kan die wens van de Waaslanders ook effectief worden ingewilligd? Voetbalkrant.com ging ten rade bij scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen. “Als Sporting Lokeren de centrale scheidsrechterscommissie daar officieel over informeert, dan kunnen er maatregelen getroffen worden”, vertelt Jeurissen aan onze redactie.

"Mogelijk Boucaut tijdje niet inzetten op matchen van Lokeren"

“Wij zullen die klacht dan bekijken, en zullen ook rekening houden met voorgaande fases. (Boucaut gaf eerder dit seizoen al een (lichte) penalty voor Club Brugge en KV Kortrijk tegen Lokeren, nvdr.) We zullen ook de commissie raadplegen over het voorval, want die mensen zijn ook effectief aanwezig op de wedstrijd. Als de klacht gegrond is, dan kan besloten worden dat we Boucaut een tijdje niet inzetten op wedstrijden van Lokeren.”

Of Boucaut al dan niet in de fout ging doordat hij de Buffalo’s een strafschop toekende, wil Jeurissen zich niet over uitspreken. “Ik moet het scheidsrechterrapport nog inkijken en zien hoe die fase precies geanalyseerd werd. Maar als er een officieel schrijven toekomt van Lokeren, dan zullen wij ook niet provoceren en Boucaut ook niet inzetten op de komende matchen van de club in kwestie.”

"We begrijpen het standpunt van Lokeren en zoeken naar de beste oplossing voor alle partijen"

Is Jeurissen niet bang dat ook andere clubs hun beklag gaan doen over de scheids en de klachten zich dan zullen opstapelen? “Als dat zich effectief gaat opstapelen bij onze topscheidsrechters – waar ik Boucaut bijreken – dan is dat natuurlijk een vervelende zaak. Maar we proberen dat te managen en voorlopig hebben we nog genoeg mensen ter beschikking.”

“We begrijpen ook het standpunt van Lokeren. Maar wij willen dit op een verstandige manier oplossen en het beste resultaat bekomen voor alle partijen”, besluit de scheidsrechtersbaas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties