Preud'homme: "Zeldzaam om volledige groep te hebben"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Preud'homme: "Zeldzaam om volledige groep te hebben"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De lappenmand van Club Brugge zat de voorbije dagen opnieuw overvol. Toch hoopt Michel Preud'homme met een gestoffeerde selectie naar Leuven te trekken. "Morgen worden de geblesseerden geëvalueerd."

Cédric De Volder in Brugge

De blessures van Victor Vazquez (rug), Maxime Lestienne (voet) en Vadis Odjidja-Ofoe (bloeduitstorting) baarden Michel Preud'homme de voorbije dagen zorgen. Eerstgenoemde kampt nu al een tiental dagen met een vervelende zenuw, terwijl Lestienne en Vadis beiden werden uitgeschakeld door een trap in een wedstrijd of op training.

"Vadis en Lestienne liggen op schema"

"Victor, Maxime en Vadis hebben vandaag individueel gewerkt", geeft Preud'homme mee op de wekelijkse persbabbel. "Ik verwacht dat ze allen morgen zullen aansluiten tijdens de groepstraining. Daarna volgt er dan ook een evaluatie naar de wedstrijdselectie toe. Bij Vadis en Lestienne hadden we een afwezigheid van een tweetal dagen ingecalculeerd. Die jongens liggen dus eigenlijk op schema."

Ondertussen is de wedstrijdvoorbereiding naar de partij bij Oud-Heverlee Leuven natuurlijk om zeep. Daar maalt de Luikenaar echter niet om. "We staan ondertussen al een stapje verder dan bij mijn aankomst", lacht de voormalige coach van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente. "Alle spelers kennen ondertussen hun taken, hé. Bovendien komen de geblesseerden meestal ook kijken naar een tactische training."

"Iedereen moet klaar zijn om te presteren"

En toch moet de blessurelast ook Preud'homme stilaan gaan frusteren. Elke week recupereert de voormalige Rode Duivele enkele spelers, terwijl er ondertussen opnieuw pionnen uitvallen. "Het is een zeldzaam fenomeen bij Club om een volledige spelersgroep ter beschikking te hebben. (lacht) Maar ik zie er ook een positief iets in: het bewijs dat mijn spelers zich ten allen tijde volledig geven."

"Voetbal is nu eenmaal een contactsport", besluit Preud'homme. "Het is natuurlijk leuker als iedereen fit is, maar ik hamer er wekelijks op dat iedereen klaar moet zijn om te presteren. Bovendien valt het nu allemaal wel mee. Er is een periode geweest dat alle aanvallers of alle verdediger tegelijkertijd in de ziekenboeg lagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties