"De voorzetten van Pico van FC De Kampioenen beter? Sorry hoor"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
"De voorzetten van Pico van FC De Kampioenen beter? Sorry hoor"
Foto: © SC

Het gaat weer stukken beter met Laurens De Bock. De linksachter heeft stilaan zijn draai gevonden bij Club Brugge en groeit naar zijn beste niveau toe. Zijn moeilijke beginperiode ligt achter de rug: "Het was moeilijk om te aanvaarden, maar wat kan je eraan doen?"

De Bock maakte begin vorig jaar de overstap van Daknam naar Jan Breydel. In zijn eerste maanden verzamelde hij rode kaarten bij de vleet en had hij het moeilijk om zich aan te passen. “Bij Lokeren voelde ik me vrij. ‘Als we vandaag winnen ishet goed, een gelijkspel is ook nog oké’. Maar bij een topclub is er zo veel meer druk”, aldus de verdediger in Sport/Voetbalmagazine.

“Elk foutje wordt onmiddellijk uitvergroot, soms buiten proportie. Na het verlies tegen Waasland-Beveren, net voor de winterstop, schreef er iemand dat de voorzetten van Pico van FC De Kampioenen zelfs beter waren. Sorry hoor… Zulke uitspraken zijn moeilijk om te aanvaarden, maar wat kan je eraan doen?”

"Last van mijn schouders gevallen"

Maar na regen komt zonneschijn en ondertussen voelt De Bock zich al veel meer op zijn gemak bij blauw-zwart. “Tijdens de winterstage had ik het gevoel dat mijn niveau steeds beter werd. Nog niet top, maar beter. Meer zelfvertrouwen en dat merk je ook op het veld. Ik durf al sneller iets forceren. Het is alsof er een last van mijn schouders is gevallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties