Antwerp en Rubie staken onderhandelingen

Antwerp en Rubie staken onderhandelingen
Foto: © SC

Een overname van voetbalclub Antwerp door Saïf Rubie lijkt er dan toch niet te zullen komen. De onderhandelingen daarover werden stopgezet, zo blijkt uit een bericht op de site van The Great Old.

Rubie en de aandeelhouders van Antwerp komen er dus niet uit over een overname. Rubie zal zich wel voor de club blijven inzetten volgens de voorwaarden van eerder gesloten overeenkomsten tussen hem en de club.

De club maakt zich sterk dat ze een beloftevolle toekomst tegemoet gaat en hun inspanningen met dezelfde drive blijven verder zetten. Dat blijkt allemaal uit een statement van de club op de website.

Lees hier het volledige bericht van Antwerp:

Zoals bekend hebben de huidige aandeelhouders van de NV RAFCM in de voorbije weken onderhandelingen gevoerd met Saif Rubie, nadat deze een bod had uitgebracht om de club volledig over te nemen.

In dit bod was sprake van betaling van een symbolische euro voor de aandelen van de vennootschap, terwijl bovendien een bedrag werd vooropgesteld voor de regeling van  een aantal uitstaande schuldvorderingen.

De huidige aandeelhouders waren in principe geneigd om dit voorstel in overweging te nemen.

Na uitwisseling van een aantal e-mails is echter gebleken dat er belangrijke misverstanden en onduidelijkheden bestaan omtrent fundamentele elementen van het overnamevoorstel. Bovendien zijn de voorgestelde termijnen om tot overeenstemming te komen van die aard dat de continuïteit van de club dreigt in het gedrang te komen.

Daarom hebben de huidige aandeelhouders de onderhandelingen over het overnamevoorstel vandaag  stopgezet. De samenwerking met Saif Rubie wordt voortgezet op basis van de eerder met hem afgesloten overeenkomsten.

De aandeelhouders van RAFCM leggen er de nadruk op dat in de voorbije jaren belangrijke stappen werden gezet naar een volledige financiële gezondmaking van de club. Zij zullen, samen met de leden van de Raad van Bestuur en met het management,  hun inspanningen in die zin met volle overtuiging voortzetten met het doel om een beloftevolle toekomst voor de club veilig te stellen.

Gunther Hofmans,
Namens aandeelhouders en bestuurders van RAFCM NV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties