Minst spannende competities van Europa

bart ver elst
| 0 reacties
Minst spannende competities van Europa
Foto: © SC

Bayern München raast alweer als een wervelwind door de competitie. Niets houdt het team tegen om binnen een aantal weken reeds de titel binnen te halen. Onze redactie zocht nog enkele competities waar de spanning alvast niet te snijden is en waar de koploper al zo goed als zeker kampioen is.

Duitsland

Bayern München telt momenteel al negentien punten voorsprong op de nummer twee in het klassement: Bayer Leverkusen. In 22 wedstrijden heeft Der Rekordmeister nog maar twee keer gelijkgespeeld en nog niet verloren. Met nog twaalf wedstrijden op het programma zal niemand Bayern München tegenhouden op weg naar de 24e landstitel. Normaal biedt Borussia Dortmund de laatste jaren het meeste tegenwerk, maar zij spelen een minder seizoen dit jaar, mede dankzij het vertrek van Mario Götze naar de Duitse recordkampioen. Ook in de Champions League staat Bayern er goed voor, na een 0-2 overwinning op het veld van Arsenal. Het kan wel eens een mooi seizoen worden voor de troepen van Pep Guardiola.

Griekenland

In de Griekse competitie staat er dit jaar geen maat op Olympiakos. Net als Bayern München verloor het nog niet en speelde het eveneens twee keer gelijk in 26 wedstrijden. Eerste achtervolger PAOK Saloniki volgt momenteel al op 20 punten achterstand. Indien Olympiakos dit weekend de topper tegen Panathinaikos wint en PAOK punten laat liggen op het veld van Ergotelis, kan het dit weekend al kampioen spelen. Ook in de Champions League loopt alles op wieltjes na een 2-0 thuisoverwinning tegen Manchester United. Opmerking: topspits en Anderlecht-killer Mitroglou verliet in de winterstop Olympiakos voor het Engelse Fulham.

Oostenrijk

Na 24 gespeelde wedstrijden telt Red Bull Salzburg negentien punten voorsprong op nummer twee Grödig. Net als Bayern en Olympiakos freewheelt Salzburg dus naar de titel in Oostenrijk. Wat zeker opvallend te noemen is dat Salzburg met 79 goals in 24 wedstrijden aan een gemiddelde van meer dan drie goals per wedstrijd zit. Salzburg zat een aantal maanden geleden nog met Standard in de groepsfase van de Europa League. Daarin pakte het 18/18 en werd het overtuigend groepswinnaar. De meest opvallende speler van Salzburg is Jonathan Soriano, die vorige week een wereldgoal maakte in het duel tegen Ajax. Club Brugge had ook lang een oogje op de vroegere aanvaller van Barcelona.

Schotland

Sinds de Rangers twee jaar geleden een vrije val naar vierde klasse maakte, is er om het cru te zeggen ‘niets’ meer aan de Schotse competitie. Ondertussen staan de Rangers in de derde klasse aan kop, maar het zal toch nog minstens twee jaar duren indien we opnieuw over spanning in de eerste klasse kunnen spreken. Na 27 wedstrijden staat Celtic 21 punten voor op eerste achtervolger Aberdeen. In deze 27 wedstrijden won het maar liefst 23 keer en verloor Celtic slechts één keer. De meest bekende naam bij Celtic is nog steeds Samaras, de man die in 2004 mee het EK won met Griekenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties