Mertens: "Heb gevoel dat ik hier op vakantie ben"

Nicola Cantoro
| 3 reacties
Mertens: "Heb gevoel dat ik hier op vakantie ben"
Foto: © SC

Dries Mertens leeft nog steeds op een wolk in Napels. Vandaag sprak de Napoli-speler de pers toe na de training bij de Rode Duivels. Mertens vindt dat hij het geluk heeft om in een voetbalgek land als Italië te voetballen.

“De stadions zijn soms oud, maar de tifosi in Italië zijn schitterend”, zegt de flankaanvaller. “Ik heb eigenlijk het geluk dat ik in Italië speel. Het is hier in alle opzichten anders dan bij PSV. Hier heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. Ik geraak hier nooit op, noch fysiek, noch mentaal, terwijl ik bij PSV soms hunkerde naar het einde van het seizoen.”

“Ik ben completer geworden bij Napoli. Het is goed om van competitie te veranderen in je carrière voor je ontwikkeling. Ik ben nu klaar om naar het WK te gaan.” De Rode Duivel wordt wellicht ook in de basis verwacht voor de interland met Ivoorkust die woensdag zal plaatsvinden.

De kleine Belg speelde gisteren nog voor Napels en scoorde een doelpunt in de match tegen Livorno. Daarom mocht hij het vandaag wat rustiger aan doen van Wilmots. Mertens werkte zijn training in het oefencomplex in Neerpede af in de zaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties