'Oskaar van de Week': Steven De Petter

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
'Oskaar van de Week': Steven De Petter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting Antwerpen.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar van de Week' uit. Deze week trekken we naar de grasmat van KV Mechelen.

Het denkbeeldige vriendje van Michael

Maar eerst eventjes iets anders. Michael Uchebo spreidde afgelopen zaterdag in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk een mooi staaltje Comedy Capers tentoon. De 23-jarige Nigeriaan besloot immers om bij een 4-0-tussenstand (en dat was tevens ook de eindstand, nvdr.) een poging tot eerredder te wagen op een wel heel vreemde manier.

Uchebo liep de zestien van de Kerels binnen. Een tweetal meter verder stond ene Nebosja Pavlovic de flankaanvaller op te wachten. Uchebo moet - een andere verklaring is er niet - een denkbeeldig been van de Kortrijk-kapitein hebben zien opdoemen. Opeens lag de Nigeriaan tegen de grond... en ging het spel verder. Al liet het publiek zich nog eventjes horen met een lachsalvo.

Geen rood voor De Petter, maar geel voor Persoons

De smerigste overtreding van het weekend was wellicht afgelopen vrijdag al te bewonderen in de partij tussen KV Mechelen en Sporting Lokeren. Steven De Petter besloot om eventjes op de enkel van Koen Persoons te gaan staan. Maar dan moest het ergste eigenlijk nog komen.

De middenvelder van Malinois sprong echter meteen op en slaakte een schreeuw die minstens honderd decibel moet waard geweest zijn. Toegegeven: Seppe Smits had zo'n sprong nodig gehad om de Olympische finale te halen. Sébastien Delferière trapte in de val van De Petter en gaf Koen Persoons een gele kaart. Foei, Steven!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties