Reactie Weergaloze Simons schuwt overmoed: "Van genieten, maar weg is nog lang"

Weergaloze Simons schuwt overmoed: "Van genieten, maar weg is nog lang"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge toonde gisteren in de topper tegen Standard mogelijk voor het eerst zijn ware gelaat. No sweat, no glory lijkt stilaan terug echt het devies op Jan Breydel. En glorie was er, zeker voor absolute uitblinker Timmy Simons.

Aernout Van Lindt in Brugge

Michel Preud’homme heeft er enkele weken/maanden moeten naar zoeken, maar de laatste weken lijkt de Blauw-Zwarte locomotief echt gas te geven. Van sputterende fyra naar TGV, het kan dus. Met in een belangrijke rol: kolenschepper van dienst Timmy Simons.

Tegen Standard hielp hij Engels en Mechele meermaals bij het neutraliseren van Ezekiel, Batshuayi en compagnie. Daardoor konden De Bock en Meunier bovendien hun gangen gaan, waardoor ook de 1-0 uiteindelijk viel.

“Zien waar we uitkomen op het einde van de rit”

En Simons zelf? Hij bleef er zeer rustig onder: “We mogen hier van genieten, maar de weg is nog lang. Er zijn nog twee belangrijke wedstrijden voor de play-offs. In topwedstrijden is het belangrijk de nul te houden, en dat is ons vandaag gelukt. Dan maak je een serieuze kans op winst.”

“Het is ook goed dat Jesper zijn kans kon benutten, en misschien hebben we wel wat meeval dat zij op de paal schieten. Maar we hadden de wedstrijd onder controle en dan is dit een deugddoende zege. Maar we zien wel waar we uitkomen op het einde van de rit.”

En waar die rit dan zal uitkomen? Ergens in Europa, dat heb je met hogesnelheidstreinen. Maar wordt het Europa League of kampioenenbal? Dat zal blijken uit de volgende 12 speeldagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties