Hazard weet wat hij moet doen: "Wat ik nu doe, maar maal twee"

Hazard weet wat hij moet doen: "Wat ik nu doe, maar maal twee"
Foto: © SC

Heel voetbalminnend Europa heeft de voorbije weken wel één of ander beeld van Eden Hazard te zien gekregen. De aanvaller van Chelsea scoorde en liet scoren. En dat belooft enkel maar goeds voor onze nationale ploeg.

Johan Walckiers in Brussel

Of Eden Hazard morgen het veld opkomt, hangt af van de omstandigheden. Beginnen zal hij alvast niet doen. "Ik heb inderdaad al veel gespeeld en ik ben niet zo iemand die alles absoluut wil spelen. De bondscoach is ook niet dom en heeft ook gezien dat ik soms wat rust nodig heb", gaf Hazard aan. "Of ik twintig minuten of meer zal spelen, is zijn beslissing. Het is al een hele opeenvolging van matchen geweest. En als je reisafstanden naar Galatasaray incalculeert, weet je dat het vermoeiend was de laatste tijd. Of ik moe zal zijn voor het WK? Dat is afwachten."

Wilmots gaf alvast aan dat elke speler in de voorbereiding naar Brazilië een individueel programma zal krijgen naargelang de hoeveelheid die hij gespeeld heeft. Maar intussen wil de bondscoach ook de twee nederlagen in de oefenpotten uitwissen en dus zal er tegen Ivoorkust geen experimenteel elftal op het veld komen. "Ivoorkust is een ploeg met heel veel talent. Hun spelers spelen bij de top in Italië, Engeland en Frankrijk. Kijk maar naar Gervinho. Een absolute topspeler. Ik heb een goede relatie met hem op en naast het veld. Hij is een vriend!"

"Nooit geoefend op die bal achter steunbeen"

Hazard voelt zich dan ook sterk en dat vertaalt zich op het veld. "Ik zit in een heel goede vorm, dat heb ik ook bij Lille al eens gehad", knikt hij. "Hopelijk blijft het zo lang mogelijk duren. Je hebt zo van die periodes dat alles lukt. Afgelopen weekend speelde ik nog een mindere eerste helft en daarna lukte het wel weer", aldus de man die iedereen verbaasde met zijn voorzet achter het steunbeen, een zogenaamde 'Rabona'. Zelf deed hij dat kunststukje af met een grap. "Met links voorzetten lukte niet meer, dus probeerde ik dat maar. Het zou heel mooi geweest zijn als Torres gescoord had, maar hij heeft er al genoeg gemaakt. Of ik dat geoefend heb? Nooit!", lachte hij.

Van José Mourinho krijgt hij dan ook alle vrijheid, zo lang hij maar de prestaties aan elkaar rijgt. "Wij hebben een normale relatie", relativeerde Hazard. Toch noemde 'The Special One' hem 'de beste van zijn generatie'. "Of ik de beste van mijn generatie ben, zal de toekomst moeten uitwijzen. Ik moet scoren, assists geven en beslissend zijn. Wat ik nu doe eigenlijk, maar dan maal twee. Als je ziet wie er in de topvijf van de Gouden Bal staat, zie je dat die jongens allemaal nog meer scoren en verdelen. Dat is ook nog het doel: de beste worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties