Jonge Red Flames houden WK-ganger af
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Jonge Red Flames houden WK-ganger af
Foto: © SC

Onze Red Flames U17 hebben een mooi resultaat geboekt tegen de U17 van Nigeria. Het Afrikaanse land was de beste ploeg, maar dankzij enkele missers en een goede Belgische keepster bleef het uiteindelijk bij een 0-0 gelijkspel.

Aernout Van Lindt in Tubeke

Nigeria is in volle voorbereiding op het WK voor speelsters onder de 17 in Costa Rica, dat op 16 maart van start gaat. Colombia, China en Mexico zijn daar in de groepsfase de tegenstandsters van de Nigeriaanse meisjes. Tijdens hun voorbereiding op dat WK zitten de Nigerianen in Portugal, vandaag oefenden ze tegen de Belgian Red Flames U17.

De jonge Belgische meisjes speelden een week geleden 2-2 gelijk tegen de Gent Ladies, nu wilden ze ook tegen Nigeria hun doelstellingen waarmaken. Dat moest het wel doen zonder enkele geblesseerden: een drietal meisjes vielen vorige week uit, in de voorbereiding sneuvelde ook Amber Maximus.

Odeurs pakt penalty

Nigeria trok meteen sterk van wal. De katterappe Vivian Ikechukwu – met zo’n naam kan je meteen de atletiek in – zorgde voor een aantal mooie acties aan de rechterflank, maar spits Cynthia Aku deed daar tot twee keer toe weinig mee: een keer op de paal, een keer over. Ook Uchenna Kanu kreeg een dot van een kans, maar zij vond Justien Odeurs op haar weg.

Iets over halfweg de eerste helft ging de Brazuca – de Nigeriaanse meisjes bereiden zich met de WK-bal voor op hun wereldkampioenschap – op de stip na handspel in de zestien. Tessy Biahwo ging achter de bal staan en plaatste het leer in de voor haar rechterbenedenhoek, maar Justien Odeurs koos dezelfde hoek en zo kon de Anderlechtkeepster de bal knap tegenhouden.

Sterker België na de koffie

En zo werd het ook meteen 0-0 aan de rust, want Nigeria drong niet veel meer aan. Na de pauze zagen we fellere Red Flames, die de Flamingoes wilden uittellen. Toch bleven de beste kansen van Nigeria komen: Ihezuo schoot voor een open doel een gat in de lucht – en de hemelsluizen stonden toen al open – en een verder sterk verdedigende Jody Vangheluwe (Club Brugge) verschalkte een keertje bijna haar eigen doelvrouw.

In het slot kregen de jonge Flames dan toch wat greep op de wedstrijd, maar de Nigeriaanse doelvrouw kon een kopslag van Chloé Vande Velde (Zulte Waregem) in corner duwen. Nigeria was al bij al de betere ploeg, maar de Belgen hielden stand en pakken zo een mooi gelijkspel tegen een sterke en potige Afrikaanse tegenstander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties