Interview Siani: "Volgend jaar voor PO1 gaan met Oostende"

Nicola Cantoro
| 44 reacties
Siani: "Volgend jaar voor PO1 gaan met Oostende"
Foto: © SC

Sébastien Siani heeft onlangs zijn contract bij Oostende verlengd. Bij de kustploeg is de ex-Anderlecht speler meer dan gelukkig. Sterker nog: volgend jaar wil Siani met Oostende play-off 1 spelen. "Ik ben overtuigd van het project bij Oostende", vertelde de Kameroener vandaag aan Voetbalkrant.

Nicola Cantoro in Oostende

U heeft niet op het veld getraind vandaag. Bent u niet honderd procent?

“Ik heb wat last aan mijn adductoren, maar wat het precies is, dat weten we nog niet. We moeten morgen afwachten. Dan doe ik tests om te zien of ik de match tegen Kortrijk nog haal.”

U heeft uw contract verlengd bij Oostende. Was dat een makkelijke keuze voor u?

“Voor mij was het al een wens om bij Oostende te blijven. Er is hier een project dat mij aanspreekt. Ik ken de groep al goed en voel me hier heel het seizoen al goed. Dus ik heb niet lang getwijfeld om bij te tekenen.”

Wat spreekt u zo aan in het project van Oostende?

“We willen nog groeien met de club. Misschien kunnen we volgend jaar play-off 1 als doel stellen. We gaan zien of we er geraken.”

Gelooft u echt in PO1 met Oostende?

“Ik geloof er zeker in. Als ik naar het klassement kijk, dan zie ik dat er nu al niet veel punten meer zijn tussen ons, de negende, en de zesde in de stand. Volgend seizoen is een nieuw seizoen en als we dat beter kunnen starten dat dit seizoen, dan is dat goed mogelijk met de huidige kern en een aantal versterkingen.”

“Het is een droom om ooit voor Olympique Marseille te spelen”

Bent u nu op uw beste niveau bij de kustploeg?

“Ja, dat denk ik wel. Ik speel nu op een hoog niveau, maar ik denk wel dat ik altijd kan verbeteren. Het is daarvoor dat ik iedere dag werk, om steeds beter te worden. Elke dag word ik nog beter. Ik ben nu een veel betere voetballer dan bij Anderlecht. Ik heb nu meer maturiteit en meer ervaring.”

U heeft ook een tijdje bij RWDM Brussels gespeeld in tweede. Daar maakte u vele doelpunten. Bij Oostende zit u aan 5 doelpunten in 35 matchen. Is daar nog een werkpuntje?

“Dat is zeker nog een werkpuntje, maar men moet weten dat het bij Oostende een ander niveau is om te spelen. Iemand die dertig goals maakt in tweede klasse zal misschien tien of vijftien doelpunten maken in eerste klasse. Het is nu anders en moeilijker. Je kan eerste en tweede klasse moeilijk vergelijken qua niveau en speelstijl.”

Heeft u nog een buitenlandse droom?

“Ja, zolang dat ik kan spelen en de fysiek en goesting heb, zal dat altijd een doel zijn voor mij. Olympique Marseille is de club van mijn hart. Het zou een droom zijn voor mij om daar ooit te kunnen spelen.”

“Ik droom nog elke dag van het nationale elftal van Kameroen”

Zou je ooit nog terug voor Anderlecht willen spelen?

“Waarom niet? Zeg nooit ‘nooit’. In het voetbal weet je nooit hoe het uitdraait en wat je zal overkomen. Als ik ooit terug de kans krijg om daar te spelen, dan zal daar zeker over nagedacht worden.”

En de nationale ploeg van Kameroen, heeft u daar ooit aan gedacht?

“Daar droom ik elke dag van. Zeker omdat ik bij de jeugdelftallen kapitein was. Ik hoop op een dag eens voor het eerste elftal uit te komen. Ik heb soms heel dicht bij een selectie gestaan. Maar ik heb vaak pech gehad. Op momenten dat ik er bijna bij was, geraakte ik geblesseerd.”

Wat verwacht U van hen op het WK in Brazilië?

“Ik ga realistisch zijn: Kameroen geraakt niet voorbij de groepsfase. Met Mexico, Kroatië en Brazilië hebben ze drie sterkere tegenstanders geloot. Al weet je natuurlijk nooit.”

U bent nu de tweede kapitein bij Oostende. Doet dat iets met u als speler?

“Het is voor mij niet meer dan een titel. Iedereen heeft op het veld de taak om een beetje ‘kapitein’ te zijn. Voor mij is ‘kapitein’ zijn enkel een titel om met scheidsrechters te kunnen praten voor, tijdens en na de match. Ik neem graag mijn verantwoordelijkheden op het veld. Als het wat minder gaat, dan doe ik er alles aan om de ploeg er weer bovenop te krijgen. De coach geeft raad, maar aangezien hij niet meedoet, moeten de spelers zijn taak op het veld proberen overnemen.”

“Zaterdagavond Carnaval vieren? Ik vier elke dag Carnaval”

Jullie verloren vorige week tegen Bergen, was er sprake van decompressie nadat jullie zeker waren van het behoud?

“Er was inderdaad opluchting, maar ik denk niet dat er sprake was van decompressie. We waren toen heel slecht, en ik hoop dat het bij die ene match blijft. Nu spelen we thuis en de competitie is nog steeds bezig, dus moet de inzet er nog steeds zijn. We moeten ook iets tonen aan de supporters.”

Kwam de nederlaag tegen Bergen niet op een goed moment om jullie terug scherp en wakker te maken?

“Het is nooit goed als je een match verliest, maar we zijn er inderdaad wel door wakker geschud.”

Dit weekend wordt Carnaval gevierd in Oostende. Gaat u ook vieren?

“Ik ben niet iemand die Carnaval gaat vieren. Bij mij is het elke dag Carnaval (lacht). Dat is meer iets voor Canesin. Hij is de danser van de groep en vond het spijtig dat hij Carnaval in Brazilië niet heeft kunnen vieren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties