Europese topclubs in de rij voor Pogba: wie strikt dit goudhaantje?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Europese topclubs in de rij voor Pogba: wie strikt dit goudhaantje?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paul Pogba gooit sinds zijn overstap naar Juventus vorig jaar hoge ogen. De Franse middenvelder groeide uit tot één van de dragende krachten bij zijn club én land. Het is dan ook niet onlogisch dat zowat iedere Europese topclub jacht op hem maakt.

Afgelopen zomer al liet Paris Saint-Germain een eerste ballonnetje op. De Franse topclub wil nog sterker worden en ziet in Pogba een ideale versterking voor de middenstrook. In januari probeerde PSG het nog eens, maar tot twee maal toe hield Juventus het been stijf.

Terugkeer naar Premier League?

Ook Manchester United zou Pogba maar wat graag inlijven. De Fransman vertrok er twee jaar geleden omdat hij niet genoeg speelkansen kreeg van Sir Alex Ferguson. Dat het jonge talent zich bij Juve quasi meteen ontpopte tot een topper, zal nu nog pijn doen bij de gepensioneerde Schotse oefenmeester.

Het is overigens niet duidelijk of Pogba wel staat te springen om terug te keren naar Old Trafford, waar ondertussen weliswaar een nieuwe coach aan het roer staat in de persoon van David Moyes. Ook die andere club uit Manchester, City, zou wel wat zien in de excentrieke Fransman van de Oude Dame.

En natuurlijk kan ook The Special One niet naast het talent van Pogba kijken. Ook José Mourinho zou komende zomer wel eens poging kunnen ondernemen om de middenvelder naar de Premier League te lokken.

Of toch Real Madrid?

Tot slot nog één kanshebber om Pogba in te lijven: Real Madrid. Ook de Koninklijke zou uit zijn op de handtekening van de Franse international. Met Zinédine Zidane heeft Real alvast een extra troef. Zizou heeft goede contacten bij zijn ex-club Juventus en zou zijn landgenoot mogelijk kunnen overtuigen om voor de Primera Division te kiezen.

Heel wat clubs hengelen dus naar de diensten van Paul Pogba. Juventus hield tot dusver steeds het been stijf en hoopt natuurlijk ook volgend seizoen nog over zijn goudhaantje te beschikken. Maar een Pogba in deze vorm houden wordt heel erg moeilijk voor de Italianen.

70 miljoen euro, wie doet beter?

Als de middenvelder ook op het WK in Brazilië nog eens kan imponeren dan zal de interesse alleen maar toenemen. En met de bedragen die circuleren lijkt niets of niemand een transfer nog in de weg te kunnen staan. PSG zou alvast 70 miljoen op tafel willen leggen. Aan de andere geïnteresseerden om dat bod te overtreffen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties