Anthuenis niet verbaasd: "Logisch ontslag"

bart ver elst
| 5 reacties
Anthuenis niet verbaasd: "Logisch ontslag"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Aimé Anthuenis heeft het met Sporza over het ontslag van Van den Brom bij Anderlecht. "Een gebrek aan dominante spelers nekte van den Brom."

De oud-bondscoach wil zeker en vast benadrukken dat John van den Brom zeker geen slechte coach was, maar geconfronteerd werd met de gebreken van de spelersgroep. "Na het vertrek van Mbokani, Jovanovic en Biglia zijn er te weinig dominante spelers die voor een verschil in rendement zorgen. Het probleem ligt dus bij de spelers, niet bij de coach", aldus Anthuenis.

"Anderlecht heeft zijn coach heel lang verdedigd, na tegenvallende uitslagen over het hele seizoen bekeken. Als je negen keer op een seizoen verliest.. Dat kan nu eenmaal niet gebeuren bij Anderlecht. In mijn tijd mocht je maximum vier à vijf keer verliezen. Het ontslag is dus vrij logisch."

Hasi als opvolger

"Van den Brom heeft me één keer negatief verrast dit seizoen. Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge, gooide hij zijn hele ploeg om voor de wedstrijd in Lierse. Daar heeft hij volgens mij een fout gemaakt. Ik denk wel dat het moeilijk is voor elke trainer om een vast systeem te vinden met dit Anderlecht", verdedigt Anthuenis de Nederlander.

"Met Hasi als opvolger tot het einde van het seizoen doet Anderlecht een goede zaak. Ik ken hem nog van mijn periode bij Genk en Anderlecht. Hij kent de club door en door en met wat geluk gaat hij een mooie trainersloopbaan tegemoet", besluit de ex-bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties