Atlético vreet Milan met huid en haar op

Manuel Gonzalez
| 24 reacties

AC Milan heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Atlético Madrid. Ricardo Kaka slaagde er dan wel in om Thibaut Courtois te verschalken, maar de Spanjaarden bleken uiteindelijk een maatje te groot.

Net als in de wedstrijd tussen Bayern München en Arsenal werden de Belgen mooi verdeeld tussen veld en bank. Thibaut Courtois stond tussen de palen bij Atlético Madrid, terwijl Toby Alderweireld negentig minuten naast Diego Simeone bleef zitten.

En de partij kon bijna niet beter beginnen voor los Colchoneros. Atlético won de heenwedstrijd in Italië ook al met 0-1 en na amper drie minuten tekende Diego Costa voor het openingsdoelpunt. Milan was meteen veroordeeld tot het scoren van minstens twee doelpunten. Met andere woorden: het feestje kon al beginnen in het Estadio Vicente Calderon.

En het spektakel werd in deze partij vooral voor de koffie opgetekend. De fans kregen immers nog twee doelpunten te zien. Ricardo Kaka zorgde op het halfuur nog voor een sprankeltje hoop bij Milan door de 1-1 voorbij Courtois te knallen, maar op slag van rust nam Arda Turan alle Italiaanse hoop weg.

Raul Garcia  en opnieuw Diego Costa zorgden in de tweede helft nog voor de kers op de taart. Milan kon niet anders dan zich neerleggen bij de Spaanse suprematie. Atlético bekert verder en onze twee landgenoten mogen blijven dromen van Europese successen.