Analyse De Belgische competitie: een duiventil en trainerskerkhof

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
De Belgische competitie: een duiventil en trainerskerkhof
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom was afgelopen maandag de laatste in het rijtje ontslagen coaches van dit seizoen. De trainers lijken dit seizoen te vallen als vliegen, maar niets is minder waar.

Door Cédric De Volder

Juan Carlos Garrido, Enzo Scifo, Victor Fernandez, Glen De Boeck, Harm Van Veldhoven, Ronny Van Geneugen, Herman Vermeulen, Mario Been en John van den Brom. Het zijn de namen van de coaches die voetbaljaargang 2013 - 2014 aanvatten als coach van een Belgische eersteklasser. Ondertussen wisselde de helft van de eersteklassers van oefenmeester en schuiven negen trainers aan voor extra stempelgeld. Maar is dit wel een uitzondering?

Het antwoord is simpel: neen! Een simpele duik in de archieven leerde Voetbalkrant.com dat onze pintjesliga wel degelijk een trainerskerkhof is. Vorig seizoen werden maar liefst veertien ontslagbrieven op de post gedaan. Klein detail: Bob Peeters werd zowel bij Cercle Brugge als bij KAA Gent de laan uigestuurd.

"Paniekvoetbal is jammer genoeg ingeburgerd"

Verder kregen ook Ron Jans, Trond Sollied, Georges Leekens, Chris Janssens, Dirk Geeraerd, Adrie Koster, Wim De Corte, Yannick Ferrera, Hany Ramzy, Luka Peruzovic, Foeke Booy en in extremis Jacky Mathijssen de bons. Anno 2014 werden de coaches in principe nog vrij goed behandeld. Al is elk trainersontslag natuurlijk betreurenswaardig.

"België heeft jammer genoeg een foute traditie als het op coaches aankomt", liet Sef Vergoossen eerder al optekenen in een gesprek met onze redactie. "In de Premier League krijgt een manager de kans om jarenlang aan een elftal te bouwen. Hier is het paniekvoetbal jammer genoeg ingeburgerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties