Herboren Fellaini kan statistieken bij Man United opschroeven

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Herboren Fellaini kan statistieken bij Man United opschroeven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een sterke interland tegen Ivoorkust goed een week geleden bevestigde Marouane Fellani ook uit bij West Bromwich Albion. De trein van de Rode Duivel bij Man United lijkt eindelijk vertrokken. Het ideale moment dus om zijn stats op te schroeven.

De beginmaanden van Marouane Fellaini bij Manchester United verliepen niet van een leien dakje. Big Fella werd al snel getroffen door een vervelende polsblessure en toen even later een probleem aan de lies opdook, keerden tal van United-fans zich tegen hem.

Met het seizoensslot en het WK in het verschiet lijken alle obstakels van de baan. Tijd dus om aan de statistieken te werken. Omdat ze in Engeland meester zijn in het analyseren van werkelijk alles, namen we de database van espn.co.uk even ter hand. Hierbij brachten we alle wedstrijden in rekening die Fellaini voor zowel Everton als Man United afwerkte.

Club

Wedstrijden

Gestart

Ingevallen

ManU

13

9

4

Everton

178

167

11

De blessures en zijn mindere spelniveau voor de winter zorgden ervoor dat Fellaini tot nog toe meermaals aan de kant stond of als invaller fungeerde. Een rol die hij in zijn Everton-tijdperk niet gewend was. In 178 matchen voor The Toffees werd de middenvelder slechts elf keer als invaller in de strijd gegooid. Of amper zes procent van de wedstrijden.

Club

Goals

Assists

Schietkans

Schot

op doel

ManU

0

0

19

5

Everton

33

18

314

121






 




De doelpuntenteller van Fellani bij de Mancunians staat voorlopig nog op nul, evenals zijn aantal assists. In vijf seizoenen Everton vond de voormalige Standard-speler dan weer 33 keer de weg naar de netten. Vooral in zijn debuut- en slotjaar was hij enorm trefzeker. Big Fella zocht toen vaker de vijandelijke box op waar hij dienst deed als extra wapen voorin.

Club

Gemaakte

fout

Getroffen

door fout

Geel

Rood

ManU

29

17

1

1

Everton

479

206

39

1

Wat het aantal gemaakte overtredingen betreft komt Fellaini aan een gemiddelde van 2,2 per wedstrijd. Dat aantal ligt beduidend lager dan de 2,7 die hij bij zijn vorige club haalde. Een totaal van 39 gele kaarten is hier niet vreemd aan. Opvallend is wel dat de international daarbij altijd het rode karton weet te omzeilen.

Caps

Minuten

Doelpunt

Geel

Rood

48

3816

8

10

1

Tot slot geven we u ook nog even zijn stats bij de nationale ploeg mee. Met 48 caps rondt de 26-jarige Fellaini bijna de kaap van vijftig. Ook bij de Rode Duivels komen zijn karakteristieke troeven bovendrijven. Niet vies van het duel zonder daarvoor het veld te moeten verlaten en altijd goed voor een doelpuntje. Nu nog op Old Trafford deze lijn doortrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties