Zulte Waregem steekt Anderlecht naar de kroon in eigen huis

Zulte Waregem steekt Anderlecht naar de kroon in eigen huis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is al een tijdje zeker van play-off 1. Het zette bovendien in eigen huis een nooit geziene reeks neer: het verloor geen enkele keer.

Door Aernout Van Lindt

Het Regenboogstadion aan de Gaverbeek bleek dit seizoen een onneembare vesting. Of het nu ging over een oefenpartij tegen Bordeaux, bekerwedstrijden tegen Cercle Brugge en Gent of 15(!) competitiewedstrijden: verliezen deed Essevee in eigen huis niet. En dat is een knappe prestatie, leert ons het verleden.

Trip to memory lane

Vorig seizoen was er geen enkel team dat in eigen huis ongeslagen bleef. Was er het dichtste bij: Anderlecht. Zij verloren maar 1 keer in eigen huis, tegen ... Zulte Waregem.

De twee jaren daarvoor kon Anderlecht in eigen huis wel ongeslagen blijven. Maar in 2011-2012 gingen ze in eigen huis wel onderuit in de Beker van België (tegen Rupel Boom). In de andere jaren sinds de play-offs konden we geen teams vinden die zonder thuisnederlaag de reguliere competitie overleefden. 

De prestatie van Essevee in eigen huis moet dus naar waarde worden geschat: voor een ploeg die niet tot de traditionele toppers behoort, is dit een zeer knappe prestatie. Bovendien werd in eigen huis gewonnen van onder anderen Standard en Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties