Anderlecht speelt volgend seizoen Europees met Proximus

Anderlecht speelt volgend seizoen Europees met Proximus
Foto: © SC

Anderlecht heeft vanmiddag in het Brusselse kunstcentrum Bozart zijn verlengde verbintenis met Belgacom en BNP Paribas bekend gemaakt. De twee belangrijkste partners van paars-wit tekenden een contract voor de volgende drie jaar.

Johan Walckiers in Brussel

Het was met veel trots dat voorzitter Roger Vanden Stock het nieuws bekendmaakte. "Zowel Belgacom als BNP Paribas tekenen een verlengde overeenkomst voor de volgende drie seizoenen. Dat is uniek in de voetbalwereld, want in het geval van Belgacom zullen ze dan meer dan 20 jaar aan Anderlecht verbonden zijn en in dat van BNP zal dat meer dan 35 jaar zijn", aldus de preses van de Brusselse club.

Ook bij BNP Paribas waren ze tevreden. "We zullen dan 35 jaar met ups en downs meegemaakt hebben, maar de ups zijn nog steeds talrijker. En ook uit deze situatie zullen we sterker uitkomen. BNP Paribas steunt Anderlecht en jaarlijks komen tienduizenden klanten van ons bij hen over de vloer. Ondanks alle kritiek blijft dit dé club van België", aldus Peter Vandekerckhove van de financiële instelling.

Voor Belgacom kwam Philippe Hendrickx met verrassend nieuws. "Volgend jaar gaan we al onze merken Proximus noemen. En Anderlecht zal Europees ook met onze merknaam op de rug spelen. Europees zijn we dus de hoofdsponsor op het truitje en de shorts', aldus Hendrickx. "In de competitie blijft dat BNP. Maar met het paars van Proximus en het paars van Anderlecht kunnen we wel mooie truitjes maken, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties