Hoeness is voorzitter af en gaat cel in

Hoeness is voorzitter af en gaat cel in
Foto: © SC

Bayern München mag op zoek naar een nieuwe voorzitter. Uli Hoeness werd donderdag veroordeeld tot 3,5 jaar cel en deelde vandaag mee dat hij het voorzitterschap per direct naast zich legt. Hij zal ook niet in beroep gaan tegen het oordeel van de rechtbank.

Hoeness zal dus meteen de cel ingaan. "Na gesprekken met mijn familie heb ik beslist om de straf die mij is opgelegd door de rechtbank in München, te aanvaarden", schrijft de Duitse krant Bild. Hoeness stond terecht voor belastingontduiking.

“Ik heb mijn advocaten de opdracht gegeven om niet in beroep te gaan. Belastingontduiking was de blunder van mijn leven. De gevolgen voor deze fout neem ik op mij. Bovendien leg ik met onmiddellijke ingang mijn functie als voorzitter van Bayern München neer”, klinkt het bij Hoeness. Het deed duidelijk pijn in het Bayern-hart van De 62-jarige ex-international. “Bayern München is mijn levenswerk en zal dat altijd blijven. Ik zal met deze fantastische club en zijn mensen vanaf nu op een andere manier verbonden blijven, zolang ik leef. Ik bedank al mijn vrienden en de fans van Bayern voor hun begrip en steun."

Tijdens het proces bleek dat Hoeness voor 27,2 miljoen euro belastingen had ontdoken, een veelvoud van het bedrag (3,5 miljoen euro) dat aanvankelijk werd genoemd. De openbare aanklager had een celstraf van 5,5 jaar geëist, terwijl de verdediging een voorwaardelijke straf had gevraagd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties