Overzicht Premier League: Fulham wint nog eens, doelpunt Lamah is niet voldoende voor Swansea

Nicola Cantoro

In Engeland kon Fulham nog eens winnen. In eigen huis versloeg de rode lantaarn Newcastle met het kleinste verschil. Roland Lamah scoorde voor Swansea, maar West Brom buigde de vroege achterstand nog om in een overwinning.

Fulham-Newcastle: 1-0

Rode lantaarn Fulham heeft operatie redding eindelijk ingezet. De laatste in de stand kon beter winnen van Newcastle wilde het nog een kans maken om volgend seizoen in de Premier League aan te treden. Newcastle heeft niets meer te winnen of te verliezen en dat kon in het voordeel werken van Fulham in Craven Cottage.

Het balbezit was voor de uitploeg, maar de kansen werden mooi verdeeld onder beide ploegen. In de 68e minuut bevrijdde Dejagah het thuispubliek. 1-0 was meteen ook de eindstand. Fulham heeft zo een stapje richting het behoud gezet.

Southampton-Norwich: 4-2

Voor veel doelpunten deze middag moest je in Southampton zijn. Southampton brengt goed voetbal dit seizoen in de Premier League. Na vijf minuten rondde Schneiderlin een knappe combinatie af. In de 72e minuut leek de wedstrijd beslist na doelpunten door Lambert en Rodriguez voor de thuisploeg. Maar twee doelpunten in evenveel minuten voor Norwich bracht de spanning terug in de match

Een enorm spannende eindfase kondigde zich aan nadat de scheidsrechter vijf minuten extra speeltijd aangaf. In de 97e minuut besliste Southampton de match na een snelle counter.

Swansea-West Bromwich: 1-2

Swansea kwam na twee minuten al op voorsprong. De Belg Roland Lamah knapte na twee minuten knap zijn mannetje uit en plaatste de bal al even knap in de verste hoek. Goed begonnen is half gewonnen, dachten ze in Wales.

Maar de winst ging uiteindelijk toch naar West Bromwich Albion. Sessegnon met een knap afstandschot en Mulumbu met een even knappe plaatsbal bogen de snelle achterstand om voor.

Stoke City-West Ham: 3-1

Andy Caroll bracht met een rake kopbal, zijn handelskernmerk, de bezoekers na vijf minuten al op voorsprong. Ex-La Louvière-speler Odemwingie stelde nog voor rust gelijk. Twintig minuten voor tijd zorgde Arnautovic voor de voorsprong voor de thuisploeg.

Tien minuten voor het einde van de match legde Odemwingie met zijn tweede treffer de eindstand vast. Beide ploegen bengelen in de middenmoot en hebben niets meer te winnen of te verliezen in de competitie.