Hazard en de Champions League: een huwelijk dat beter kan

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Hazard en de Champions League: een huwelijk dat beter kan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rode Duivel Eden Hazard speelt momenteel de pannen van het dak in de Premier League. Met 13 goals en 7 assists is hij bezig aan een indrukwekkend seizoen. Op het Kampioenenbal is hij nog niet zo succesvol. Dat tonen de cijfers.

5 gespeelde wedstrijden

In de Champions League speelde Eden Hazard tot nu toe in vijf wedstrijden. Viermaal stond hij in het ijzersterke basiselftal van José Mourinho. Een keer moest hij tevreden zijn met een invalbeurt: op het veld van FC Basel. In totaal speelde de Rode Duivel 393 minuten op het toneel met de beste voetballers ter wereld.

Slechts 1 doelpunt

In de Premier League vindt de oudere broer van Thorgan de weg naar het doel makkelijk. Dat is nog niet het geval op het Kampioenenbal. Tot nu toe deed de snelle Hazard maar een keer de netten trillen. In de 0-3-overwinning tegen Schalke 04 legde hij de derde goal in het mandje. Voor de rest kon hij nog niet scoren.

0 assists

Normaal gezien zet de publiekslieveling van Chelsea zijn ploeggenoten vaak op weg naar een doelpunt. Vooral vorig jaar strooide hij met assists. In deze editie van de Champions League kon Hazard de hoge verwachtingen nog niet echt inlossen. Hij gaf geen enkele assist. Dat is raar voor een aanvallend ingestelde speler.

Slechts vijf schoten op doel in vijf wedstrijden

Opvallend is dat onze landgenoot in vijf wedstrijden maar vijf keer op doel schoot. Dat is heel weinig voor een fantastisch voetballer als Eden. In de competitie is hij een van de bedrijvigste personen op het veld, terwijl hij in de Champions League precies minder initiatief neemt.

Misschien bloeit de Rode Duivel vanavond ook helemaal open in de Champions League. Hij neemt het met zijn ploegmaats van Chelsea op tegen Galatasaray. Op verplaatsing speelde de ploeg van Mourinho 1-1 gelijk. De uitgangspositie is alvast ideaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties