Maldini: "Ze hebben mijn Milan vernield"

Nicola Cantoro
| 18 reacties
Maldini: "Ze hebben mijn Milan vernield"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ooit een wereldploeg, nu een middenmotor in de Serie A. De Rossoneri staan op een elfde plaats in Italië en hebben maar liefst veertig punten achterstand op leider Juventus. Milan-icoon Paolo Maldini ziet het met lede ogen aan.

“Ik ben ontgoocheld en kwaad door de gang van zaken bij AC Milan”, zegt Maldini in Gazetta dello Sport.  ‘Het zijn niet zozeer de resultaten die me tegen de borst stoten, Milan eindigde al eerder als tiende of elfde. Wat me vooral boos maakt, is dat het harde werk dat de afgelopen tien jaar werd verricht, zomaar om zeep geholpen wordt”, aldus het 45-jarige boegbeeld.

“De club moet een solide ploeg samenstellen met Italianen die het klappen van de zweep kennen”

Het gebrek aan kwaliteit doet zeer aan de ogen bij de voormalige Capitano van Milan. “Door de verkoop van Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva in 2012 is er in één klap een heleboel kwaliteit vertrokken. Sindsdien gingen de resultaten in dalende lijn. Milan kan in de verste verte niet meer wedijveren met Juventus of andere topclubs in Europa. Er moeten nu duidelijke doelen gesteld worden. De club moet een solide ploeg samenstellen met Italianen die het klappen van de zweep kennen.”

“Als ik nu zie hoe dat alles wordt vernietigd, dan word ik gek”

De frustraties lopen dan ook op bij het zien van het huidige milan. "Milan heeft al verschillende succesvolle periodes beleefd in zijn geschiedenis en ik weet hoeveel hard werk daarvoor nodig was. Als ik nu zie hoe dat alles wordt vernietigd, dan word ik gek."

"De reden voor de teloorgang? Te veel spelers met een winnaarsmentaliteit zijn vertrokken. Van alle spelers die de afgelopen 25 jaar meewerkten aan het succes van Milan, is bijna niemand nog verbonden met de club. Iconen moet je bij de club houden, dat is bij Bayern München of Real Madrid ook zo", besluit Maldini.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties