Balans na de reguliere competitie: Anderlecht moet seizoen redden

Balans na de reguliere competitie: Anderlecht moet seizoen redden
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler of coach aan het woord. Vandaag: het turbulente seizoen van Anderlecht.

Negen nederlagen in dertig matchen: het zijn geen cijfers voor Anderlecht. En de paars-witten beseffen dat zelf maar al te goed. "Het was niet goed en dat weten wij als spelers ook wel", aldus Olivier Deschacht. "Het moet beter in de play-offs. De fans hebben gelijk dat ze ons een paar keer uitgefloten hebben. Zij betalen om goed voetbal te zien en dat hebben wij niet geleverd."

Het kostte John van den Brom de kop, één wedstrijd voor de start van de play-offs. Bij veel spelers viel daarna kritiek te horen, maar Deschacht doet daar niet aan mee."We mogen niet alles op de ex-trainer schuiven. Hij stond niet op het veld hé? De spelers moeten hun verantwoordelijkheid opnemen."

"De trainer stond niet op het veld hé"

De spelers zijn sinds de aanstelling van Besnik hasi wel met de neus op de feiten geduwd. Het is werken geblazen, maar dat zien ze wel zitten. "We moeten twee tot drie keer harder werken, maar dat doen we met plezier", zei Cheikhou Kouyate. "We moeten soms om 8u op de club al zijn. Dat is een grote verandering ja."

Maar door de hardere aanpak en het resultaat tegen Oostende zien ze bij Anderlecht de titel weer zitten. "We moeten ons seizoen nu gaan redden en dat zien we wel zitten ja. De spelers hebben weer vertrouwen opgedaan en geloven er weer in, maar na Standard zullen we zien hoe ver we staan."

Maar ergens in het achterhoofd zit er wel angst. Angst om op hetzelfde elan door te gaan en Europees voetbal te missen. Voor Besnik Hasi is de termijn om zich te bewijzen immers ook heel kort. "Maar ik ga er alles aan doen om hier volgend seizoen ook nog te zijn. Als de spelers me willen volgen, kan het lukken", aldus Hasi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties