"Onzinnig om Blind nu al aan te duiden als nieuwe bondscoach Oranje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Onzinnig om Blind nu al aan te duiden als nieuwe bondscoach Oranje"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse voetbalbond pakte vandaag uit met een verrassing van formaat. Guus Hiddink zal Louis van Gaal na het WK immers opvolgen als bondscoach van Oranje. Maar ook zijn assistent is al bekend: Danny Blind.

Dat het liedje van Louis van Gaal bij de Nederlandse nationale ploeg uitgezongen was, is al langer een feit. Vandaag werd Guus Hiddink dan ook voorgesteld als de nieuwe selectieheer van Oranje. Let wel: Tsaar Guus neemt het roer pas na het WK over. Hij zal worden bijgestaan door onder meer Ruud van Nistelrooij en Danny Blind.

"Wat als er een kink in de kabel geraakt?"

Opvallend was het extra nieuws van de KNVB. Blind zal vanaf 2016 immers T1 worden bij Oranje. "Maar dat is een enorm onzinnige actie", aldus Hugo Borst in de Nederlandse media. "Blind kan die job zeker en vast aan, maar waarom is alles nu al afgehandeld? Wat als er een kink in de kabel geraakt tussen Blind en de spelersgroep?"

De opvolger staat nu al klaar omdat de leeftijd van Hiddink voor kritiek zorgde. De 67-jarige Nederlander kan op die manier op elk moment een stapje opzij zetten. "Maar hij kan de taak moeiteloos aan", besluit de analist. "Guus is nog even kwiek als altijd. Al zal hij de oefeningen op training natuurlijk niet meer voordoen, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties