Praet leeft toe naar de Classico: "Met een punt kunnen we tevreden zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 21 reacties
Praet leeft toe naar de Classico: "Met een punt kunnen we tevreden zijn"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaan de play-offs om de titel eindelijk van start. Dennis Praet en zijn teammaats moeten nog eventjes wachten. Zij zakken pas zondag naar de Vurige Stede af om aartsrivaal Standard partij te geven. "Met een punt kunnen we zondagavond tevreden zijn", blikt hij vooruit.

Het was een zelfverzekerde Dennis Praet die de pers gistermiddag te woord stond. “We zijn vast en zeker klaar voor de play-offs”, waren zijn eerste veelzeggende woorden. “We tankten vertrouwen uit onze laatste match tegen Oostende. De hele ploeg speelde sinds lang nog eens goed. Er lukten leuke combinaties en we scoorden vier keer.”

“Nu kregen we tien dagen om hard en goed te trainen. De oefensessies waren intensief en vaak twee keer per dag. Dan ben je ’s avonds wat vermoeider. Vandaag (gisteren, nvdr.) hielden we het iets kalmer om zondag uitgerust aan de aftrap te staan.”

Starten op Sclessin

Zondag belooft meteen een hete dag te worden. Dat de Rouches op dit moment verder staan dan Anderlecht wil de middenvelder niet gezegd hebben. “Standard zal nu de druk ervaren van de play-offs die wij de voorbije jaren meemaakten. Ook hun supporters gaan heel veel verwachten, ik ben benieuwd hoe ze zich daartegen zullen wapenen. Na dit weekend kunnen ze leider af zijn, zo snel gaat het in de play-offs.”

"De teller staat op drie goals en zes assists, maar het is nog niet te laat hé"

Openen uit bij Standard, de week erop Club Brugge dat op bezoek komt. De opening van de play-offs oogt zwaar. “In de eerste twee wedstrijden moeten we een goed resultaat halen, daar hangt veel van af”, zegt Praet. “Beginnen tegen de leider op Sclessin is niet makkelijk. Uiteraard gaan we voor de drie punten maar met een punt kan ik zondag tevreden zijn.”

Stats 10-10

De speler van paars-wit sprak deze zomer de steile ambitie uit om dit seizoen tien doelpunten en evenveel assists achter zijn naam te schrijven. “Ik heb mezelf die druk opgelegd, dat wou ik graag. Met de beker en Europese matchen incluis staat de teller op slechts drie goals en zes assists. Maar het is nog niet te laat hé.” (lacht)

Tijdens de reguliere competitie kreeg de nog steeds maar 20-jarige Praet ook voor het eerst te maken met puntjes van kritiek. “Ik heb wat ups en downs gekend, dat was nieuw voor mij. Ik denk wel dat ik er goed mee ben omgesprongen. Ik kruip niet in een hoekje, anders zou ik nu niet eens in de selectie zitten. Ik ga gewoon harder trainen en probeer er telkens sterker uit te komen.”

Ideale top 3

Zondag loopt Praet ook enkele jongens tegen het lijf die goed kent van bij de nationale beloften. Elkaar speciaal jennen in aanloop naar deze cruciale topper is er niet bij. “Ik heb niet zo’n goed contact met Batshuayi of Mpoku. Massimo Bruno misschien wel. Via Twitter en andere sociale media gebeurt het wel eens dat we elkaar wat plagen.”

Om af te sluiten werd snel nog even gepolst naar zijn ideale podium aan het einde van de rit. “Tegen wie we winnen maakt niet uit. Ik ga altijd voor de drie punten. Mijn favoriete top 3 na het seizoen? Anderlecht op één, Lokeren twee en Zulte Waregem op drie.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties