"Schrik van Portugal? Ik denk dat die zelfs de tweede ronde niet halen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 38 reacties
"Schrik van Portugal? Ik denk dat die zelfs de tweede ronde niet halen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen zit er bijna op en dat wil zeggen dat het WK in Brazilië stap per stap dichterbij komt. De ideale gelegenheid om de supporters van de Rode Duivels samen te brengen dacht men bij 1895, de supportersclub van de nationale ploeg.

Voetbalkrant.com was op de afspraak aanwezig en had een gesprek met één van de gelukkige supporters die straks naar Brazilië afreist om de Rode Duivels er gaan aan te moedigen.

Dag Michael. Jij bent één van de gelukkigen die straks naar Brazilië afzakt om er de Rode Duivels aan te moedigen. Is dit voor jou het eerste grote toernooi dat je zal volgen?

“Dit is het eerste grote toernooi dat ik van dichtbij zal meemaken. In 2000 heb ik het EK wel meegemaakt, maar dat was in eigen land en dat is nog altijd iets anders. In 2002 was ik niet van de partij en in 1998 was ik nog te jong”, aldus Michael Vandersteen van supportersclub De Bemvoort uit Overpelt.

En nu trek je naar Brazilië. Daar moet je wel naar uitkijken?

“Ja, tuurlijk. Het is twaalf jaar geleden dat we er nog eens bij waren op een groot toernooi. En als je het mij vraagt, dan zit alles écht mee. Op sportief vlak valt de loting heel goed mee, maar ook de ligging is ideaal vind ik.”

Heel wat analisten bombardeerden de Rode Duivels al tot een outsider. Tot wat zijn we volgens jou in staat op het WK?

“Kijk er zijn twee ploegen waar ik schrik van heb. Dat zijn Duitsland en Brazilië. Ik denk dat als we in de tweede ronde uitkomen tegen Duitsland, we er dan uitliggen. Zij zijn in mijn ogen dé favoriet komende zomer.”

“Verder heeft niemand het over Ghana, voor mij hét Afrikaanse land bij uitstek. Iedereen heeft het maar over Portugal, maar ik denk dat die zelfs niet door de groepsfase komen. Wat onszelf betreft: als je in de tweede ronde kan winnen van Portugal of Ghana, dan ben je vertrokken. Winnen van Duitsland? Dan zijn we meteen favoriet, hé”, besluit Vandersteen met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties