Dewaest helpt Charleroi aan verdiend punt tegen Kortrijk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Dewaest helpt Charleroi aan verdiend punt tegen Kortrijk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi en KV Kortrijk gaan ook na speeldag 2 hand in hand aan de leiding in groep B van play- off 2. Charleroi speelde een puike partij, maar verzuimde zijn kansen af te maken. Dankzij Sebastien Dewaest pakte het een meer dan verdiend punt.

Charleroi vatte de partij het beste aan op Mambourg. De aanvallende mensen toonden zich gretig bij de thuisploeg en lieten zich een aantal keren opvallen. Vooral de jonge Dieumerci Ndongala toonde dat hij een man voorbij kan. Aan overzicht en doelgerichtheid ontbrak het de Congolees nu en dan nog wel eens.

François stak ook eens de neus aan het venster, maar zijn schot dat ook verdacht veel weg had van een voorzet kon uiteindelijk weggewerkt worden door de KVK-defensie. De West-Vlamingen hadden net iets meer balbezit, maar slaagden er zelden in dat om te zetten in uitgespeelde kansen.

De Smet dankt Matton voor knappe assist

Plots was het dan toch raak voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck. Matton ontving de bal in de zestien, weigerde voor eigen succes te gaan en presenteerde zijn ploegmakker Stijn De Smet het openingsdoelpunt op een presenteerblaadje aan: 0-1.

In de slotminuten van de eerste helft ging Fauré zijn kans van buiten de zestien, iets wat Chevalier hem langs de overkant nog eens nadeed. Beide schoten misten echter overtuiging, waardoor het rusten geblazen was bij een 0-1-voorsprong voor de bezoekers.

Charleroi beukt op de deur, maar KVK doet niet open

Na de pauze kwamen beide ploegen met verschillende ambities uit de kleedkamer. Charleroi ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Kortrijk vooral die voorsprong wilde vasthouden. De Zebra’s kampeerden vaak op de helft van KVK en doken verschillende keren gevaarlijk voor doel op.

Satli en Marcq stelden Keet op de proef met een vrije trap, maar geen van beide heren kende succes. Langs de overkant was het ei zo na opnieuw prijs. Matton draaide een vrije trap perfect over de muur, maar Parfait Mandanda was bij de pinken en ranselde het leer uit zijn kooi.

Opnieuw Dewaest

Even later ging Chanot in de fout. De Luxemburgse verdediger van de Kerels liet zich aftroeven door Neeskens Kebano, die zo de zestien kon binnen snijden vanop links en alleen op Keet af mocht. Kortrijk kwam heel goed weg: de Fransman draaide het leer maar net naast de verste paal.

In de slotfase kreeg Charleroi dan toch wat het verdiende: de gelijkmaker. Saglik draaide een vrije trap knap voor doel en de mee opgerukte Dewaest legde de bal in het mandje voorbije een kansloze Keet. Voor de verdediger zijn tweede treffer in evenveel weken.

De supporters van de Carolo's gingen nog nadrukkelijk achter hun team staan en voelden dat er meer in zat dan een gelijkspel. Vanhaezebrouck gooide Santini en Raman nog in de strijd, maar uiteindelijk bleef er 1-1 op het scorebord staan. Zo gaan Charleroi en KVK ook na speeldag 2 hand in hand aan de leiding in groep B van play-off 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties