Aalst krijgt licentie STVV gaat in beroep

Aalst krijgt licentie STVV gaat in beroep
Foto: © SC

Antwerp krijgt zijn licentie niet en ook STVV en RWDM Brussels hebben die nog niet. In het geval van die laatste was dat al aangekondigd, voor STVV wel een klap.

De Truienaars doen immers nog mee voor promotie naar eerste klasse, maar hebben nu hun licentie niet gekregen. De enige oplossing is nog naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport trekken. "De commissie vindt dat onze club geen zekerheid kan bieden voor het budget dat voor volgend seizoen is opgesteld", laat STVV weten. "De club gaat tegen deze beslissing in beroep bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Vorige week had het bestuur van STVV uitleg gegeven aan de Licentiecommissie en was er nog hoop op een gunstige afhandeling. Onze club zet nu alle middelen in om in beroep alsnog een licentie te krijgen."

RWDM Brussels kreeg ook zijn licentie niet, maar dat had Johan Vermeersch al aangekondigd. "Dat hangt allemaal af van mogelijke co-investeerders", zegt hij ons donderdag. "Als die er komen, trekken we naar het BAS. Indien niet, dan is het ook zo", berust de voorzitter van RWDM Brussels.

Geen transferverbod Aalst

Beter nieuws is er uit Aalst. De ploeg die ook al met de nodige financiële problemen gekampt heeft, krijgt zijn licentie wel. Een opsteker na het vele werk dat de Ajuinen achter de schermen dit seizoen verricht hebben.

Belangrijk: eerst kondigde de KBVB aan dat Aalst nog een transferverbod had, maar dat werd nu rechtgezet. Aalst mag weer transfers doen.

Slecht vijf clubs in aanmerking voor promotie naar tweede klasse

Naast de voorgenoemde clubs kregen ook Tubeke en Hoogstraten hun licentie niet. Wezet heeft geen licentieaanvraag ingediend voor volgend seizoen en zakt dus naar automatisch naar derde.

Slecht vijf clubs uit derde komen in aanmerking voor promotie naar tweede klasse: RC Mechelen, Woluwe-Zaventem, KV Turnhout, DMSK Deinze en Patro Eisden Maasmechelen kregen de licentie. Union, Berchem Sport, La Louvière Centre, Rupel Boom en Vervietois zagen hun aanvraag geweigerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-0 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties