Kompany helpt Liverpool aan zege

Caroline Tonnelier
| 39 reacties

Liverpool kwam als winnaar uit de clash tussen The Reds en titelconcurrent Manchester City. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening, maar na een flater van Vincent Kompany trok de thuisploeg het laken naar zich toe.

Na een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de Hillsborough-ramp begon Liverpool wervelend aan de wedstrijd. Na iets meer dan vijf minuten stonden The Reds al op voorsprong. Op aangeven van Suarez was het Sterling die op bijzonder knappe wijze de score opende. Manchester City werd helemaal weggedrukt in het eerste halfuur en de 2-0 na 26 minuten was dan ook oververdiend voor de thuisploeg. Op een hoekschop van Gerrard kopte Skrtel de bal tegen de netten.

City betere ploeg na rust

Met de rust in zicht kwam City beter in de wedstrijd en moest Mignolet zich een paar keer tonen. Het bleek een voorbode van een uitstekende tweede helft van de ploeg van Pellegrini. Onder impuls van David Silva kwamen The Citizens terug op gelijke hoogte. De Spanjaard zorgde zelf voor de gelijkmaker en dwong even later een own-goal van Johnson af. De bal week af op de verdediger, waardoor Mignolet verrast werd in de korte hoek.

Liverpool had het in die tweede helft bijzonder moeilijk, maar Vincent Kompany stak de thuisploeg een handje toe. De aanvoerder, die pas tijdens de opwarming groen licht kreeg om te spelen, speelde zeker niet zijn beste wedstrijd vanmiddag en na slecht wegwerken van de Rode Duivel profiteerde Coutinho. In blessuretijd moest Liverpool nog met tien verder na de uitsluiting van Henderson en hadden ook nog een penalty tegen kunnen krijgen na een overtreding van Skrtel. The Reds hielden echter stand, zodat de titeldroom steeds realistischer wordt voor de koploper.