Van de Putte is buitenland nog niet beu: "Wil graag nog wat werken aan mijn Zweeds"

Van de Putte is buitenland nog niet beu: "Wil graag nog wat werken aan mijn Zweeds"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lorca Van de Putte begint met Kristianstad DFF vandaag aan het nieuwe seizoen in Zweden. Voor de Belgian Red Flame is het haar tweede seizoen in de Zweedse competitie. De verdedigster voelt zich goed in haar sas in het hoge Noorden.

Door Aernout Van Lindt

Vorig jaar eindigde haar team negende op twaalf ploegen. “Beter doen dan vorig seizoen is de ambitie dit jaar”, geeft Van de Putte aan in gesprek met Voetbalkrant.com.  “Het is elke wedstrijd opnieuw knokken in de Zweedse competitie. We moeten er elke match voor gaan, en dat geeft ook een grote voldoening.”

De titel lijkt nog niet meteen voor Van de Putte en haar team: “Er zijn mogelijk enkele teams te sterk daarvoor. Het is een heel spannende competitie, maar de titel zal waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn.”

“Spelen tegen Marta niet speciaal meer”

Voor het kampioenschap komt onder andere Tyresö in aanmerking, de eerste tegenstander van Kristianstad: “We mogen daar thuis meteen tegen beginnen, dat is wel leuk”, aldus Van de Putte.

Bij Tyresö speelt ook ene Marta, veelvuldig winnares van de Gouden Bal. De Messi van de vrouwen als het ware: “De eerste keer tegen haar spelen was wow, maar nu is het niet echt speciaal meer. We willen ook gewoon tegen haar winnen, zoals elke week.”

“Puntjes staan op de i met de ploeg”

Van de Putte is klaar voor het nieuwe seizoen: “Het komt niet te vroeg. Onze stageweek samen was goed, de puntjes staan op de i. We hebben bijna elke dag training en zijn vaak samen. Kristianstad is geen al te grote stad, dus we komen elkaar vaak tegen. Het is hier heel leuk en gezellig.”

Spijt van haar stap naar Zweden heeft ze dan ook zeker niet: “Ik ben hier heel goed opgevangen. Als ze me hier nog enkele jaren willen houden, zal ik geen neen zeggen. Ik wil nog wat aan mijn Zweeds werken”, besloot Van de Putte lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties